Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm - Işık Kitabevi
Logo

  • Bay Kaduf’un Zıp Zıp Koltuğu
    Halil Fincan
    İthaki Çocuk Yayınları

    Bay Kaduf'un Zıp Zıp Koltuğu

    Şala Bala kentinin çılgın mucidi Bay Kaduf, yepyeni bi... 

  • Karşı Duruş
    Çoşkun Özdemir
    Cumhuriyet Kitapları

    Bu kitapta, laik demokratik Cumhuriyeti desteklemenin bir yurtseverlik gereği olduğuna inanan Coş... 

  • Gecenin Yüreği
    Ufuk Güldemir
    Boyut Yayın Grubu

    Gazeteci Ufuk Güldemirin hayatta iken yazdığı, resimlerini çektiği ancak basımını yet... 

Türler » Akademik » Eğitim » Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm

Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm


 

265.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Selçuk Karaman / Pegem Akademi Yayınları
Tür: Eğitim

Yazar(lar): Selçuk Karaman, Merve Aydın, Elif Taşlıbeyaz, Erman Uzun, Ali Gök, Serkan Yıldırım, Sinem Karabey, Ekrem Bahçekapılı, Hasan Karal, Melike Arslan, Asiye Ata, Yiğit Emrah Turgut, Alper Aslan, Engin Kurşun, Mete Yağanoğlu, Ferhat Bozkurt, Ömer Faruk Günay, Arif Cem Topuz, Durmuş Özdemir, Güler Karaman, Esra Özmen, Emrah Şimşek, Mustafa Furkan Keskenler, Sinan Kul, Mesliha Gezen, Münevver Gündüz, İsmail Yıldız, Embiya Çelik, Gürkan Yıldırım, Nurullah Taş, Halil Kayaduman, Turgay Demirel, Meva Bayrak Karsli,

Önceden beri var olan ve teknoloji kullanımı şeklinde başlayan dijitalleşme, kurumların teknolojiye dayalı olarak iş stratejilerinde köklü değişiklik yapmasına evrilmiş, prosedürlerin, rollerin ve iş yapış biçimlerinin yenilenmesini içeren "dijital dönüşüm" adlı süreç hâlini almıştır. Dijital dönüşüm teknolojinin bir uygulamasını değil uygulamaların dönüşüm teknolojisini tanımlar hâle gelmiştir.

Yükseköğretimin farklı misyonlarından kaynaklanan çeşitlilik hem alanyazında hem de uygulamalarda dijital dönüşüm çalışmalarına farklı bakış açılarının doğmasına neden olmuştur. Üniversitelerin bir kısmının sadece teknik olarak akıllı kampüs yaklaşımı ile kampüste nesnelerin internetinin (IoT) kullanımı gibi uygulamalara odaklandığı; bir kısmının ise sadece çevrim içi öğrenme, uzaktan eğitim, eğitimde sanal gerçeklik gibi sınıf içi ve sınıf dışı teknoloji kullanımına dayalı uygulamaları öne çıkardığı görülmektedir. Yükseköğretimde dijital dönüşüme yönetim perspektifi ile yaklaşan anlayış ise iş analitiklerinin öğrenme ve yönetim süreçlerine yansımalarını öne çıkarmış ve bu kapsamda yapay zekâya dayalı karar destek sistemleri üzerinde durmuştur. Öte yandan bazı çalışmalar ise öğrenci ve öğretmenlere verilen hizmetler kapsamında çevrim içi başvuru, belge doğrulama, burs ve kulüp gibi hizmetlerin erişilebilirliğini artırmak üzere hazırlanan sistemleri dijital dönüşüm olarak ele almıştır.

"Dijitalleşme ve Dönüşüm", "Yükseköğretimde Dijital Beceriler", "Araştırma Süreçlerinde Dijital Dönüşüm", "Yönetim Süreçlerinde Dijital Dönüşüm" ve "Öğrenme Süreçlerinde Dijital Dönüşüm" şeklindeki modüller içerisinde toplam 17 bölümden oluşan bu kitapta, yükseköğretimdeki dijital dönüşüm yaklaşımlarını içeren bilimsel çalışmalar bütüncül olarak harmanlanmış ve bu alanda yapılmış farklı uygulamalar ve sonuçları paylaşılmıştır.

 
2. Hamur, karton, 326 sayfa, 2020
ISBN: 9786257052092 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...