Yönetim ve Organizasyon (Çağdaş ve Küresel Yaklaşımlar) - Işık Kitabevi
Logo

  • Arzuda Bir Sapma
    Mehmet Erte
    Yapı Kredi Yayınları

    Zamanı, olay ve durumları en küçük parçalarına kadar bölen, bir g&ou... 

  • Khaled Hosseini Kutulu Set
    Khaled Hosseini
    Everest Yayınları

    Khaled Hosseini Kutulu Set

     

    Khaled Hosseini yaşarken zamansızlaşmış ve artı... 

Türler » Ekonomi » İş Hayatı » Yönetim ve Organizasyon (Çağdaş ve Küresel Yaklaşımlar)

Yönetim ve Organizasyon (Çağdaş ve Küresel Yaklaşımlar)


 

415.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Erol Eren / Beta Yayınları
Tür: İş Hayatı

Yönetim ve Organizasyon bilgi ve becerisi olmasaydı bol doğal kaynaklara sahip olan ülkeler nispeten daha az kaynaklara sahip olanlardan daha zengin, daha refah içinde ve mutlu olurlardı.

Günümüzün küreselleşen Dünyasında bir kere daha görülmüştür ki, hangi ulus veya ülkede bulunursa bulunulsun, maddi ve beşeri kaynakları insanlara yararlı mal ve hizmet üretimi için kullanabilme bilgi ve becerisi çok önemlidir. Bu becerinin başında da yönetim bilgi ve yeteneği gelmektedir.

Doğal kaynaklar bakımından çok yetersiz ve fakir olan Japonya, yönetim ve organizasyon açısından sahip olduğu bilgi ve becerisi sayesinde dünyanın en zengin ülkeleri arasında bulunmaktadır. Bu konuda diğer çarpıcı örnekleri çoğaltmak mümkündür. Yine doğal kaynaklar bakımında çok zengin oldukları halde, bunları değerlendirecek yönetim ve organizasyon becerisinden yoksun bulunan ülkelerin sayısı da az değildir.

Yönetim, sadece ekonomik amaçlı kurum ve kuruluşlara özgü bir kavram değildir. Grup halinde sorun çözme, birlikte bir takım amaçları gerçekleştirme ve hedeflere ulaşma zorunda olan tüm insan topluluklarında yaşanan bir olgudur. Aileden devlete kadar biraraya gelmiş bulunan ve ortak amaçlara hizmet etmek için oluşturulan tüm sosyal gruplarda yönetim ve organizasyon vardır ve bu gruplarda etkinliğin temeli, oluşturulacak yönetim ve organizasyonun kalitesindedir. Yönetim, insanların mutluluğu için onları hedeflerine götüren bir grup faaliyetidir. Bir çevre içinde bir grup insanın bir araya gelmeleri, bir amaç etrafında organize olarak harekete geçmeleri ile doğar.

Çevreye yararlı hizmetlerde bulunduğu, amaçlara verimli ve etkin bir şekilde ulaştırabildiği ölçüde var olur. Örgüt içi ve örgüt dışındaki insanların yarar ve ilgisi azlığı ölçüde yönetimin gücü zayıflar ve ortadan kalkar. O halde yönetim sadece kendi içinde bir düzen değil çevresel bağlılıklar sisteminin bir parçası ve bu parça içinde kendine düşen görevleri yerine getirebildiği ölçüde yaşayan ve gelişen bir birliktelik ve oluşumdur.

Yönetici, bu sistemin işleyişini, bağlılıklar zincirinin niteliği, faaliyette bulunulan ortam koşulları, bu koşulların değişme biçim ve süratini kavrayarak çözebilmektedir.

Bu kitap, yöneticilere söz konusu bağlılıklar zincirinin ne olduğunu, ortak amaçları gerçekleştirmek için biraraya gelmiş bulunan insanların özelliklerini, arzu, ihtiyaç ve beklentilerini açıklamak, bu konuda günümüze kadar ortaya konulmuş ilke, kural ve teorileri ortaya koymak için hazırlanmıştır.arpıcı



Çnetim sadec

 
1. Hamur, karton, 619 sayfa, 2016
ISBN: 9786052423301 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.