Başbakanlıkta 30 Ay - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Edebiyat » Anı-Biyografi » Başbakanlıkta 30 Ay

Başbakanlıkta 30 Ay


 

40.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Öntaç Düzgün / Eser Sahibinin Yayını
Genre: Anı-Biyografi

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin iktidar döneminde Başbakanlık Müsteşarlığı görevinde bulunan Öntaç Düzgün, bu döneme ilişkin icraat ve anılarını “Başbakanlık’ta 30 Ay” adıyla kitapta topladı.

İsimlerle, olaylarla birçok bilinen ve bilinmeyen olayın Öntaç Düzgün’ün anlatımıyla yer aldığı kitapta, referandum döneminde CTP-AKEL ilişkilerinden başlayarak 2006 Ekim ayında müsteşarlık görevine atanmasına, bu dönemde yaşadığı sorun ve sıkıntılara, “protokol kazalarına”, yaptıklarına ve yapamadıklarına ilişkin detaylara yer verildi.

Uyuşturucu kullanımına karşı o dönemde başlatılan çalışmalardan spor kulüplerine yönelik düzenlemelere, basın ve basın mensuplarıyla ilişkilerden TAK bültenlerinin ücretli yapılmasına, bet ofisleriyle ilgili çalışmalardan Yatırım Geliştirme Ajansı’nın (YAGA) kurulmasına ve Lokmacı barikatının açılmasıyla Surlariçi’nde yapılan çalışmalara kadar birçok icraata kitapta detaylarıyla yer verildi.

Başbakanlık müsteşarı olarak dönemin müdür ve diğer bürokratlarıyla yaşadığı ilişkileri, kabinede koalisyon ortağı ÖRP ile zaman zaman yaşanan sorunları ve CTP kabinesindeki gerginlikleri anlatan Düzgün, Asil Nadir ile vergi borçları nedeniyle yaşanan gerilimli günlere de kendi anlatımıyla detaylı yer ayırdı.

CTP hükümetinin erken seçim gerekçelerini sıralayarak kitaptaki anlatımını 2008’de başbakanlığa seçilen Derviş Eroğlu’nun görevi devralma sürecine kadar taşıyan Öntaç Düzgün, hükümet değişikliğiyle birlikte gündeme gelen yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına ilişkin yanıtlarına da yer verdi.

Öntaç Düzgün, “Sonsöz” bölümünde kitapla ilgili şunları kaydetti:

“Yaptığım şey bir dönemin tarihini yazmak değil. Yazdıklarımın belgesel olarak algılanmasını da istemiyorum. Sadece toplumsal yaşamımızda çok sık rastladığımız akıl tutulmalarına karşı bir not düşeyim diye çabaladım. Kuşkusuz, ‘ben merkezli’ bir çalışmaya imza attım. Ama buna da hakkım olduğunu düşünüyorum, çünkü şimdiye kadar hiçbir hükümet sonrası dönemde yaşanmamış ölçülerde eleştiri ve saldırılara uğradım. Biraz olup bitenlerden konuşmaya, biraz da kendimi anlatmaya ihtiyacım vardı…”

Öntaç Düzgün’ün, Diş Hekimi Tamer Öncül ile birlikte kaleme aldığı “1960-1980 Türkiye’de Kıbrıslı Türk Öğrenci Hareketleri” adlı kitabı da bulunuyor.

 
2. Hamur, karton, 215 pages, 2010
ISBN: 9963-9862-0-0