Herkes İçin İktisat (Kapitalist Sömürüyü Anlama Kılavuzu ) - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Ekonomi » Herkes İçin İktisat (Kapitalist Sömürüyü Anlama Kılavuzu )

Herkes İçin İktisat (Kapitalist Sömürüyü Anlama Kılavuzu )


 

180.00 TL


Stock Statement

Mevcut değil
Not in stock, you may request the book and you will be notified when it is arrived.


 
Jim Stanford / Yordam Kitap
Genre: Ekonomi

İktisat, iktisatçılara bırakılamayacak kadar önemlidir. Kolay okunan bu özlü kitap, meslekten olmayan okurların, kapitalizmin nasıl işlediğini (ve nasıl işlemediğini) anlamak için ihtiyaç duyacakları temel bilgileri içeriyor. Kitap, hem iktisat öğretimine hem de iktisadın kullanımına egemen olan soyut ve perdeleyici tarza karşı bir panzehir işlevi görüyor. Finans, rekabet, ücretli emek gibi temel kavramlar ve bu kavramların günlük yaşamdaki önemi tüm çıplaklığıyla ortaya koyuluyor. Yazar, "İşçilerin kapitalistlere ihtiyacı var mı?", "Neden kapitalizm çevreye zarar veriyor?", "Hisse senedi piyasalarında aslında neler dönüyor?" gibi soruların yanıtlarını veriyor. Kapitalizmin hem güçlü yönlerinin gerçekçi bir değerlendirmesini yapıyor, hem de başarısızlıklarını etkileyici bir eleştiriye tabi tutuyor. Bu kitap, eşit ve adil bir dünya için mücadele eden herkese ve iktisatla haşır neşir olması gereken sosyal bilimler öğrencilerine hitap ediyor. Eğlenceli ve eğitici karikatürlerle zenginleştirilen kitap, dünyadaki pek çok sendika tarafından eğitim kitabı olarak kullanılıyor. Herkes İçin İktisat, ekonominin gerçekte nasıl işlediğini anlamak isteyenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap.

"Stanford nadiren karşılaşabileceğiniz, hayatınızı değiştirecek türde bir eğitmen. ...dünyayı değiştirecek güçte bir kitap kaleme almış."
-Naomi Klein-No Logo ve Şok Doktrini kitaplarının yazarı

"Jim Stanford, iktisadı, sokaktaki insanın ilgi duyabileceği şekilde açıklama konusunda eşsiz bir maharet sergiliyor."
-Bob White-Kanada Emek Kongresi ile OECD Sendika Danışma Komitesi'nin eski başkanı

"Böyle bir kitabın yayınlanmasını uzun yıllardır dört gözle bekliyordum. Parlak bir iktisatçı olan Jim Stanford, iktisadın üzerindeki gizem perdesini kaldırıp konunun herkesçe anlaşılmasını sağlayan harika bir kitap yazmış."
-Maude Barlow-Uluslararası su hakları aktivisti ve Mavi Sözleşme'nin yazarı

"Herkes için İktisat aktivistler için müthiş bir araç. Yalın ve anlaşılır açıklamalarıyla, zekice karikatürleriyle sıradan olmaktan kesinlikle uzak."
-Cy Gonick-Manitoba Üniversitesi emekli iktisat profesörü ve Canadian Dimension'ın yayıncısı

 
2. Hamur, karton, 336 pages, 2011
ISBN: 978-605-5541-26-2