Gey ve Lezbiyen Yazını - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Genel Konular » İnceleme-Araştırma » Gey ve Lezbiyen Yazını

Gey ve Lezbiyen Yazını


 

140.00 TL


Stock Statement

Mevcut değil
Not in stock, you may request the book and you will be notified when it is arrived.


 
Hugh Stevens / Sel Yayıncılık
Genre: İnceleme-Araştırma

Lezbiyen ve gey araştırmaları, son yirmi yılda edebiyat araştırmalarını dönüştürdü ve öğrenci ve akademisyenler için hayati ve etkili bir alana doğru evrildi.

Bu Rehber, okuyuculara lezbiyen ve gey yazarların eserleri, hemcins arzusu ve queer kimliklerin edebî temsilleri üzerine yapılmış araştırmalar hakkında, bilgilendirici bir tartışma yelpazesi sunuyor. Her bölüm, alanın kilit kavramlarını rahat anlaşılabilecek bir biçimde sunuyor ve bu kavramların onları okuma biçimimizi nasıl aydınlatabileceğini göstermek için birçok önemli edebî metne başvuruyor. Yazarlar, Henry James, E. M. Forster, Gertrude Stein, Sarah Waters ve Carol Ann Duffy'yi de kapsayan bir yelpazeyi tartışıyor. Katkıda bulunanlar, toplumsal cinsiyet ve cinsellikle ilgili temalara dayanarak, bu alanı karakterize eden geniş yaklaşım çeşitliliğini ve teorik çerçeveleri örneklendiriyor.

Bu kitap, kronoloji ve ileriki okumalar için bir rehber ile lezbiyen ve gey araştırmasına yaklaşım farklılıkları hakkında aydınlatıcı bir giriş sunuyor.

 
2. Hamur, karton, 336 pages, 2011
ISBN: 978-975-570-536-1