Organizasyonları Yeniden Yapılandırmak (Yetenek, Tercih ve Liderlik) - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Akademik » İşletme-Finans-Pazarlama-Muhasebe » Organizasyonları Yeniden Yapılandırmak (Yetenek, Tercih ve Liderlik)

Organizasyonları Yeniden Yapılandırmak (Yetenek, Tercih ve Liderlik)


 

275.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Lee G. Bolman, Terrence E. Deal / Seçkin Yayıncılık
Genre: İşletme-Finans-Pazarlama-Muhasebe

1984 yılında ilk basımı yapılan Lee Bolman ve Terrence Deal'in en çok satılan kitaplar arasında yer alan bu eser alanında bir klasik olmuştur. Kitap dörtlü çerçeve modeli ile örgütleri fabrikalar, aileler, ormanlar, tiyatrolar veya tapınaklar olarak incelemektedir.

Yapısal Çerçeve: Sonuç almak için gruplar ve takımlar nasıl örgütlenir ve yapılandırılır?

İnsan Kaynakları Çerçevesi: Örgütler çalışan ihtiyaçlarını karşılamak için nasıl tasarlanır, insan kaynakları yönetimi nasıl geliştirilir, pozitif yönde kişilerarası ve grup dinamikleri nasıl oluşturulur?

Politik Çerçeve: Güç ve çatışmayla nasıl başa çıkılır, koalisyonlar nasıl oluşturulur, politik beceriler nasıl geliştirilir, iç ve dış politik ortamlarla nasıl baş edilir?

Sembolik Çerçeve: İşe amaç ve anlam katan bir kültür nasıl oluşturulur, örgütsel drama, iç ve dış izleyiciler için nasıl sahnelenir, takım ruhu gelenek, tören ve hikâyelerle nasıl oluşturulur.

Bu yeni baskı hem özel hem de kamu ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlardan zengin örnekler içermektedir. Buna ek olarak, kitap yenilenmiş içeriği ile kendi kendini yöneten takımlar, drama ve kurumsal teori konularında genişletilmiş tartışmalar içermektedir. Ayrıca, değişim kuramları, "düşünmeden düşünmenin gücü" süreci, "siyah kuğular" ve "eşcinsel hak mücadeleleri" ile ilgili bilgiler de yer almaktadır. Öğretim elemanları rehberine internet üzerinden ulaşılabilir.

Kitapta Bulunan Konu Başlıkları
-Örgütleri Anlamak
-Yapısal Çerçeve
-İnsan Kaynakları Çerçevesi
-Politik Çerçeve
-Sempolik Çerçeve
-Liderlik Uygulamalarını Geliştirmek

 
517 pages, 2013
ISBN: 9789750222894