Kouklia in Nineteenth Century Cyprus - On the Ruins of a once Glorious Paphos - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Politics & Social Sciences » Kouklia in Nineteenth Century Cyprus - On the Ruins of a once Glorious Paphos

Kouklia in Nineteenth Century Cyprus - On the Ruins of a once Glorious Paphos


 

1650.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Evangelia Balta, Ali Efdal Özkul, Mustafa Oğuz / İsis Press (İstanbul)
Genre: Politics & Social Sciences

Kitapta, Kukla kazası ve kazaya bağlı 24 köyde yaşayan müslüman ve gayrimüslim insanlar isim ve lakaplarıyla birlikte listeleniyor.

Prof. Dr. Ali Efdal Özkul kitabını yazarken kaynak olarak İstanbul’da Başbakanlık Osmanlı Arşivi ile Girne Milli Arşivi’ni kullandığını belirtti.

Özkul, "Osmanlı Devleti idaresi döneminde Kukla Kazası’nda merkez Kukla ile birlikte Yeroşibo, Aya Nikola, Dimi, Berotor, İstavrikonno, Susuz, Anarida, Ciyares, Ermino, Filusa, Mandirka, Erkimandireda, Mamunya, Ayorgi (Aya Yorgi), Ceyas, Tiraşpolagala, Marona, Aya Varvara, Pirasko, Fasulla, Mobesra, Analya ve Nikukla köyleri bulunmaktaydı. Söz konusu kitapta 1825, 1831-32, 1833, 1843-44 ve 1876-77 yıllarında Kukla Kazası ve köylerinde yaşamış Kıbrıslı insanlar doğum tarihleri, ölüm tarihleri, yaşları, fiziki özellikleri, sakatlıkları, mal varlıkları vb. birçok özellikleri ile birlikte verilmiş olması kitabın önemini vurgulayan özelliklerinden sadece birkaç tanesidir" dedi.

Kitabın Osmanlı idaresinde Kıbrıs adasının küçük bir kazası olan Kukla’da adanın İngiltere’ye devredilmesinden önceki son resmi sayım bilgilerini de içermesi bakımından önemini de vurgulayan Özkul, ilgili bölgede ataları yaşamış olan Kıbrıslı Türk ve Rumlar bu kitap yardımıyla atalarının isimleri doğum tarihleri ve durumları hakkında bilgi sahibi olabileceklerini belirtti.

-YeniBakış

 
1. Hamur, karton, 2015
ISBN: 9789754285512