Sessiz Ölüm - Gereon Rath'ın İkinci Vakası - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Edebiyat » Polisiye » Sessiz Ölüm - Gereon Rath'ın İkinci Vakası

Sessiz Ölüm - Gereon Rath'ın İkinci Vakası


 

275.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Volker Kutscher / İletişim Yayınları
Genre: Polisiye

Almanya, 1930. Avrupa’nın en önemli sinema merkezlerinden olan Berlin’de, gözde bir aktristin öldürülmesiyle başlıyor hikâye. Arka planda, sinema sektöründe ve yeraltı dünyasında dönen amansız bir güç mücadelesi var.


Komiser Rath’ın bu defaki macerası, sinema endüstrisinin ilk dönemine ışık tutuyor. Özellikle de sessiz filmcilerle geleceği sesli filmde görenler arasındaki kamplaşmaya! Sinema sektöründe bu kamplaşmadan da ibaret olmayan müthiş rekabet, dağdağalı metropoldeki başka güç oyunlarıyla da kesişiyor.


Sessiz Ölüm’ün canlı yanlarından biri, arka planda yine yaklaşan Nazi iktidarının ayak sesleriyle, polis içindeki çekişmelerin ve “polis kültürünün” etraflı bir tasvirini sunması. Arka planda, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Almanya Şansölyesi olacak olan Adenauer’le ilgili bir entrika da eksik değil!


“Volker Kutscher, polisiyeciler arasında iyi romancı olanlardan. Kısa, özetleyici kesitlerle hikâyeden sapmadan mevzuyu köşe bucak araştırmayı, atmosferi sergilemeyi iyi biliyor.” Krımı-Couc

 
2. Hamur, karton, 483 pages, 3, 2023
ISBN: 9789750523120