Makro Sosyal Hizmet Kuramı - Işık Kitabevi
Logo
Genres » İnsan ve Toplum » Sosyoloji » Makro Sosyal Hizmet Kuramı

Makro Sosyal Hizmet Kuramı


 

325.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Ralph Brody / Nika Yayın
Genre: Sosyoloji

Mesleğe yeni başlayan sosyal hizmet uzmanları, genellikle ivedi ihtiyaçları bulunan bireylerle genelci uygulayıcılar olarak çalışırlar. Nitekim öğrencilerin bireylerle çalışmada beceri ve anlayış geliştirmeleri önemli olmakla birlikte, sosyal hizmet uzmanlarının çalışması gereken topluluğu ve örgütsel bağlamı anlamak da önemlidir. Bu kitabın ana fikri, müracaatçılarımızı ve çalışmalarımızı etkileyen güçlerin bilincinde olarak ve bu güçlerin değerini bilerek daha etkili meslek elemanları olabileceğimizdir.

Bu kitap, öğrencileri “makro sistemleri” anlamaya, bu sistemler içinde ve bu sistemlerle birlikte çalışmaya hazırlamak için tasarlanmıştır. Sosyal hizmet yöntemleri terminolojisinde bireyler, aileler ve küçük gruplar, küçük ve kendi kendine yeten varlıkları ifade eden “mikro sistemler” olarak görülür. Buna karşılık “makro sistemler”, çeşitli düzeylerde tanımlanabilen büyük ve karmaşık birimlerdir: Genel topluluk, topluluk içindeki bir sistem (ruh sağlığı sistemi gibi), kurumların etkileşimi ve sadece belirli hizmetleri sunan bir kurum.

Makro düzeydeki konuları daha iyi anlamak suretiyle sosyal hizmet uzmanları, faaliyet gösterdikleri sosyal ve politik topluluklarla ilgili bilgileri yorumlayabilir ve ayrıca kurumların (kendi kurumlarının ve diğer kurumların) nasıl işlediğine dair daha derin bir anlayışa sahip olabilirler. Bu artan anlayış sayesinde, sosyal hizmet uzmanları bireylere ve ailelere yardım etme açısından daha iyi bir konumda olacaklardır.

 
2. Hamur, karton, 420 pages, 2020
ISBN: 9786059386760