İade Koşulları - Işık Kitabevi
Logo

İade Koşulları

Reklamasyon (Sorunlu ürünlerin iade koşulları)

 

isikkitabevi.com iade işlemlerinde Tüketiciyi Koruma Kanunu çerçevesinde hareket eder.

 

isikkitabevi.com’dan satılan her mal (5) gün içerisinde iade alınabilir.

 

Bir ürünün iadesi için aşağıda belirtilen şartların yerine gelmesi gerekir:

 

Genel şartlar:

 

-Satın almış olduğunuz ürünleri, tahrip etmeden, kullanmadan ve ürünün tekrar satılabilirliğini bozmadan, teslim tarihinden itibaren ( ) günlük süre içinde neden belirterek iade yapabilirsiniz.

- Ambalajı açılmış, kullanılmış, tahrip edilmiş vesair şekildeki ürünlerin iadesi kabul edilmez.

- İade, orijinal ambalaj ile yapılmalıdır.

- Üründe ve ambalajında herhangi bir açılma, bozulma, kırılma, tahrip, yırtılma, kullanılma ve sair durumlar tespit edildiği hallerde ve ürünün müşteriye teslim edildiği andaki hali ile iade edilememesi halinde ürün iade alınmaz ve bedeli iade edilmez.

- Ürün müşteriye ulaştıktan sonra ortaya çıkabilecek arızalar için, üretici firmanın yetkili servislerine başvurulmalıdır.

- İade şartlarına uygun durumlarda yapılan gönderimlerde kargo ücreti müşteri tarafından ödenecektir.

- İadesi yapılacak olan ürünler, isikkitabevi.com’un çalıştığı kargo şirketleri tarafından bize ulaştırılmalıdır. Hasarlı ve arızalı ürünler, teslimat tarihinden sonra ilk gün içerisinde elimize geçtiği taktirde kargo ücreti isikkitabevi.com tarafından karşılanacaktır. Aksi taktirde ücret müşterimize aittir.

 

 

 

 

Teslimattan kaynaklanan problemler

 

Özel Kargo Firması ile yapılan gönderilerde, taşıma sırasında paketin zarar görmesi durumunda zarar isikkitabevi.com tarafından telafi edilir. (Acele Posta Servisi APS kullanılıyorsa, bu teminat sözkonusu değildir)

 

Zarar görmüş paket durumunda;

 

- Zarar görmüş paketler teslim alınmayarak teslimatçı firmaya tutanak tutturulmalıdır.

- Eğer teslimatçı firma yetkilisi paketin hasarlı olmadığını düşünüyorsa, orada paketin açılarak ürünlerin hasarsız teslim edildiğini kontrol ettirme ve durumun yine bir tutanakla tespit edilmesini isteme hakkınız vardır.

- Paket tarafınızdan teslim alındıktan sonra teslimatçı firmanın görevini layıkıyla yaptığı kabul edilmiş sayılır.

- Paket kabul edilmemiş ve tutanak tutulmuş ise, durum, tutanağın sizde kalan kopyasıyla birlikte en kısa zamanda isikkitabevi.com\'a bildirilmelidir. isikkitabevi.com en kısa sürede yeni ve sağlıklı bir teslimatın gerçekleşmesini sağlayacaktır.

 

Size teslim edilen ürünler ilgili herhangi bir probleminiz durumunda 03922287595 veya 03922277443 numaralı telefonlardan bize ulaşabilirsiniz!

 

Dikkat: Siparişinizle ilgili her tür iletişiminizde mutlaka sipariş numaranızı bildiriniz.