7 Tıp Sisteminde Birincil Kaynaklara Göre - Tütsü ile Tedavi

Fiyatı: 400 TL

Yazar: Rana Babaç Çelebi

Yayınevi: Albaraka Yayınları

Tür: Sağlık / Alternatif Tıp

Sayfa sayısı: 224

Kapak türü: Karton

Kağıt türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Baskı: 2025 / 1. baskı

Barkod: 9786255615060

Tarih boyunca yalnızca ruhsal arınma ve ritüel amaçlarla değil aynı zamanda tıbbi bir araç olarak da kullanılan tütsü, yeni bir akademik çalışmayla yeniden gündeme geliyor. “7 Tıp Sisteminde Birincil Kaynaklara Göre Tütsü ile Tedavi” başlıklı bu kapsamlı araştırma, Antik Çağ’dan günümüze tütsüyle hastalıkların korunma ve tedavi uygulamalarını; çivi yazısı tabletlerden medikal papirüslere, yazma eserler ve erken modern ilaç kataloglarına uzanan geniş bir perspektifle ele alıyor.

Çalışmada 83’ü kadim tıp metni olmak üzere toplam 126 birincil kaynağa incelenmiş, tütsünün sağlıkla ilişkili olarak 687 kez kullanıldığı tespit edilmiştir. Solunum ve sindirim sistemi hastalıklarından kadın hastalıklarına, ruhsal rahatsızlıklardan salgın hastalıklara kadar geniş bir spektrumda tütsünün tedavi edici rolü detaylı biçimde analiz edilmiştir. Tütsüyle hastalıklardan korunma ve tedavi üzerine dünyadaki ilk kantitatif analiz çalışması olma özelliği taşıyan bu kapsamlı araştırma aynı zamanda bilimsel belgelenmesi açısından da öncü niteliktedir.

“7 Tıp Sisteminde Birincil Kaynaklara Göre Tütsü ile Tedavi”, geleneksel tıbbın izini süren araştırmacılar, klinik aromaterapistler, tıp ve tarih meraklıları için benzersiz bir başvuru kaynağı olma özelliği taşıyor.

Sağlık / Alternatif Tıp

İletişim

Polis Sokak No: 16 Lefkoşa - Kıbrıs

Telefonlar: 0392 2287595 - 0392 2277443 - 0548 868 4745 (whatsapp)

e-mail: isikkitabevi@gmail.com

Çalışma Saatleri: Hafta içi 08.00 - 18.00 Ctesi: 08.00 - 16.00

İş bankası Hesap No: 

Işık Kitabevi Şti Ltd.

TR88 0006 4000 0016 8130 0644 32

Facebook sayfamız

instagram

Telif hakları saklıdır, © 2023, Işık Kitabevi

Tasarım ve programlama TechnoLink Software