Homo Semioticus ve Genel Göstergebilim Sorunları

Fiyatı: 150 TL

Yazar: Mehmet Rifat

Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Tür: Genel Konular / Dilbilim

Sayfa sayısı: 152

Kapak türü: Karton

Kağıt türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Baskı: 2007 / 1. baskı

Barkod: 9789750812996

Bu kitapta birbirini bütünleyen iki yapıt yer alıyor: Homo Semioticus, Mehmet Rifat'ın göstergebilimsel araştırmalarının ikinci evresini, Genel Göstergebilim Sorunları'ysa birinci evresini yansıtıyor.

"Homo semioticus okuyan, adlandıran, anlamlandıran ve bütün bu işlemleri bir 'oyun' oynayarak, yani hem haz duyarak hem de haz vermeye çalışarak yapan insandır."

"Homo semiotics dünyayı okur; bütün duyu, duygu ve belleğiyle okur. Dünya onun için hem sonlu bir 'metin'dir hem de birbiriyle ilişkili, sonsuza açılabilen bir 'metinler toplamı' dır."

Homo Semioticus'un kaynaklandığı genel göstergebilim ise "bir anlamlı bütün, sözgelimi bir yazınsal ya da bilimsel söylem, bir görüntü, bir mimarlık yapısı, bir tiyatro gösterisi, bir müzik yapıtı, vb. hangi anlamsal katmanlardan oluşuyor, bunu bir üstdil aracılığıyla dizgeleştirerek sunmayı amaçlar. Anlamları değil, anlamın eklemleniş biçimini araştırır, anlam süreçlerini ortaya çıkarmaya çalışır."

Genel Göstergebilim Sorunları'nı yeniden değerlendirerek kendini gerçekleştiren Homo Semioticus'un araştırma serüveni son aşamada "Metnin Sesi"ni sorgulayan Gösterge Eleştirisi'ne yönelmiştir.

Genel Konular / Dilbilim

İletişim

Polis Sokak No: 16 Lefkoşa - Kıbrıs

Telefonlar: 0392 2287595 - 0392 2277443 - 0548 868 4745 (whatsapp)

e-mail: isikkitabevi@gmail.com

Çalışma Saatleri: Hafta içi 08.00 - 18.00 Ctesi: 08.00 - 16.00

İş bankası Hesap No: 

Işık Kitabevi Şti Ltd.

TR88 0006 4000 0016 8130 0644 32

Facebook sayfamız

instagram

Telif hakları saklıdır, © 2023, Işık Kitabevi

Tasarım ve programlama TechnoLink Software