Önüm Arkam Taşım Topum (Özel Eğitimde Müzikli Etkinlik Örnekleri) - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Akademik » Eğitim » Önüm Arkam Taşım Topum (Özel Eğitimde Müzikli Etkinlik Örnekleri)

Önüm Arkam Taşım Topum (Özel Eğitimde Müzikli Etkinlik Örnekleri)


 

550.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Bilgehan Eren / Eğiten Kitap
Tür: Eğitim

Kitap şimdilik dokuz bölümden oluşmaktadır. Kitabın birinci bölümü "Uygulamalı Davranış Analizinin Temelleri”dir. Bu bölümde uygulamalı davranış analizine yön veren kuramlar, kişiler ve girişimlere yer verilmiştir.
Kitabın ikinci bölümü "Uygulamalı Davranış Analizi” dir. Bu bölümde uygualamalı davranış analizi ve temel ilkelerine ilişkin açıklamalara yer verilmiştir. "Hedef Davranışların Belirlenmesi” başlıklı üçüncü bölüm ile "Hedef Davranışı Ölçme ve Kaydetme” başlıklı dördüncü bölümde sosyal açıdan önemli olan hedef davranışların nasıl belirlenebileceği, ölçülebileceği ve kaydedilebileceğine ilişkin açıklamalara yer verilmiştir. Beşinci bölüm "İşlevsel Değerlendirme”dir. İşevsel değerlendirmede her davranışın bir ya da birkaç işlevinin olduğu ve bu işlevlerinnasıl belirlenebileceği açıklanmıştır. Kitabın altıncı bölümü olan "Uygun Davranışların Artırılması”nda pekiştirme, pekiştireçler, tarifeler örneklerle ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Uygun Olmayan Davranışların Azaltılması ve Davranışı Azaltma
Tekniklerine kitapta iki ayrı bölüm olarak yer verilmiştir. İlk bölüm önleme ve ayrımlı pekiştirme konuları ele alınırken, diğer bölümde sönme, tepkinin bedeli, mola, düzeltme teknikleri anlatılmıştır. Son bölümde ise uygulamalı davranış analizi yöntemlerinin etkililiğinin incelenmesinde en çok başvurulan tek denekli araştırma desenleri açıklanmıştır.
Kitabı zevkle okumanızı dilerim.

 
3. Hamur, karton, 154 sayfa, 1, 2017
ISBN: 9789752435223 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.