Kutsal Yalanlar - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Edebiyat » Roman » Kutsal Yalanlar

Kutsal Yalanlar


 

150.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Joanne Harris / Altın Kitaplar Yayınevi
Tür: Roman

Bir anne nasıl en yaramaz çocuğunun üstüne titrerse, Joanna Harris’de kötü kahramanlarını sevgiye boğuyor. Çikolata romanındaki Renand’u, Kıyıdakiler’deki Brismaud’ı düşünün... Şimdi de Kutsal Yalanlar’da yeni bir kahraman doğdu. Guy Le Merle... Acımasız, sadakatsiz, ahlaksız bir katil olan bu adamı sevmemek olanaksız. Harris son romanındaki kahramanlardan biri olan bu adamı öylesine sevimli bir şekilde okuyucuya sunuyor ki, insanın onu sevmemesi olanaksız. Bu adam yaptığı kötülüklerle insanın ruhunu büyülüyor.

Kutsal Yalanlar, bir sokak canbazı olan Juliette’in öyküsünü anlatır. On yedinci yüz yılda Fransa politik çalkantılar içinde bocalarken bir yandan da veba salgını ortalığı kasıp kavurmaktadır. Gezginci dans grubuyla kentten kente dolaşarak satirik oyunlar sergileyen genç, yakışılıklı, ahlaksız ve esrarengiz Gay Le Merle, Juliette’in aklını başından alır.

Sahtekar sevgilisi yaşamının en kötü döneminde genç kadını terk edince, Juliette küçük kızı ile birlikte ücra bir köşedeki Sainte Marie de la Mer manastırına sığınır. Kendi halinde hemen hemen pagan inançlarına bağlı bir topluluğun arasında yaşamaya başlar. IV Henri’nin Paris’te öldürülmesinden sonra manastır da din kurallarına körü körüne bağlı olan yeni bir baş rahibe atanır. Onunla birlikte Le Merle tekrar sahneye çıkar. Yakışıklı adam bu kez manastırdaki tüm kadınların kalplerini çalan, cinsel duygularını ateşleyen koyu dindar bir rahip rolüne bürünmüştür.

Gurur, öfke, başkalarıyla dalga geçme güdüsüne karşı koyamayan Le Merle’yi Juliette büyülenmiş gibi gözler. Sahtekar adam masum rahibeleri şeytanın kölesi olduklarına inandırır ve onların cehennem alevlerinden kurtulmak için isteri krizleri içinde ayinler düzenlemelerini keyifle seyreder. Ne yazık ki kendilerini şeytandan arındırmaya çalışan saf ve masum kadınlar asıl şeytanın Le Merle olduğunun farkında değildir. Gerçeği bilen ve mantığının sesini dinleyen Julliette sonunda Le Merle’nin gerçek yüzünü ortaya çıkaracaktır.

 
3. Hamur, karton, 431 sayfa, 2005
ISBN: 975-21-0564-5 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.