Rosalinda Shirley - Işık Kitabevi
Logo

  • Dünya Şarap Atlası
    Hugh Johnson, Jancis Robinson
    İnkılâp Kitabevi

    Dünya Şarap Atlası'nın ilk baskısı, 1971'de çıktığında yayıncılık için bir d&o... 

Türler » Kıbrıs Kitapları » Roman » Rosalinda Shirley

Rosalinda Shirley


 

100.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Fatma Salahioğlu / Eser Sahibinin Yayını
Tür: Roman

Fatma Salahioğlu'nun (17) kendi hayatından esinlenerek yazdığı "Rosalinda Shirley" adlı ilk romanı piyasada.
Türk Maarif Koleji'nden bu yıl mezun olan 17 yaşındaki Fatma Salahioğlu'nun, ortaokul birinci sınıf öğrencisiyken yazmaya başladığı ve geçtiğimiz Temmuz ayında piyasaya sürülen kitap şimdiden büyük beğeni topladı. Kitabın sponsorluğunu Işık Kitapevi üstlendi.

Annesini küçük yaşlarda kaybeden Salahioğlu, kitabı, kendi hayatından esinlenerek yazdı. Kitap 11 yaşlarında annesini kaybeden bir genç kızın, babası tarafından yurda verilmesinin ardından yaşadıklarını anlatıyor. Okuyucular, romanda, küçük yaşta bir genç kızın yaşadığı duygusallıkları, zor anları, çıkmazları ve yalnızlığı bulabilecek.

Fatma Salahioğlu, 14 yaşındayken içindeki duyguları kağıda dökmekle yazarlığa ilk adımı attığını ve kitapta, hayal dünyası ile kendi yaşamının birleştiğini söyledi. İçinde biriken yoğun duyguları dışarıya yansıtmak istediğini anladığı an yazmaya başladığını anlatan Salahioğlu, şunları söyledi:

"Normalde çok içine kapanık ve duygularımı rahat ifade eden bir karaktere sahip değilim. Yazmanın beni rahatlattığını keşfettim. Yazmaya başladığımda aklımda bir kitap projesi yoktu. Sadece içimi boşaltmak için karaladığım şeylerdi. Aslında bu kitabı sonsuza kadar yazmak, hiç bitirmemek isterdim."

Salahioğlu, Rosalinda Shirley'in "1910'lu yıllarda, henüz teknolojinin gelişmediği, yaşamın daha zor olduğu bir dönemde, annesini 11 yaşlarında kaybeden bir kızın hayatını anlattığını söyledi. Salahioğlu, "Kitap, genç kızın yuvada yaşadıkları, kurduğu ilişkileri ve duygusal karmaşaları aktarıyor.

Bu kitabın devamını da yazmayı düşünüyorum. Herkes bu yaşta, birikimi nereden bulduğumu ve bu kadar uzun bir hikayeyi nasıl anlatabildiğimi merak ediyor. Her şey detaycılık. İlham geldiği sürece yazmaya devam edeceğim" diye konuştu.

 
3. Hamur, karton, 714 sayfa, 2005
ISBN: 888-123-654-8 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...