Sosyal Zeka (İnsan İlişkilerinin Yeni Bilimi) - Işık Kitabevi
Logo

Türler » İnsan ve Toplum » Psikoloji » Sosyal Zeka (İnsan İlişkilerinin Yeni Bilimi)

Sosyal Zeka (İnsan İlişkilerinin Yeni Bilimi)


 

240.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Daniel Goleman / Varlık Yayınları
Tür: Psikoloji

Zekâ adlı kitabı 10 yıl içinde bütün dünyada 5 milyondan fazla (Türkiye'de 80 bin) satılan, İşbaşında Duygusal Zeka ve Yeni Liderler'in de yazarı, psikolog Daniel Goleman'ın yeni yapıtı, biyoloji ve beyin bilimleri alanındaki en yeni bulgulardan yararlanarak, insan ilişkilerini anlamamıza büyük bir katkıda bulunacak bir keşfi ortaya çıkarıyor: Beyinlerimiz, başka insanlarla bağlantı kurmak üzere tasarlanmış, ömür boyu kurduğumuz ilişkilerle yeniden biçimlenebilen bir donanıma sahip.

Bu yüzden, sosyal ilişkiler, farkına varılmaksızın, insanların beyinlerindeki sinirsel donanımı ve bedenlerindeki hücreleri, hatta genlerini etkiliyor. Olumlu ilişkilerin vitaminler gibi yararlı, kötü ilişkilerin ise zehir gibi sağlığımızı bozan etkileri olabiliyor. Bir kişinin duyguları, başkalarına da bulaşıyor.

Çocuklarımızı ileride mutlu birer yetişkin olacak şekilde yetiştirebilir miyiz? Eşlerin kendilerini iyi hissettikleri bir evliliğin temelinde ne yatar? İş yöneticileri veya öğretmenler, liderlik yaptıkları ya da eğittikleri insanları en iyi şekilde nasıl esinlendirebilirler? Önyargı ve nefretle bölünmüş gruplar, tekrar barış içinde bir araya nasıl gelebilirler?

Bu tür soruların yanıtları, Sosyal Zekâ'da ortaya konan bilimsel verilerin ışığında, artık eskisi kadar belirsiz değil: İnsanlar, içlerinde doğuştan var olan empati, özgecilik, işbirliği yeteneklerini besleyecek sosyal zekâyı geliştirirse, çok daha iyi bir yaşam sürmeleri mümkün.

Sosyal Zekâ; aile içinde anne-babalar; iş örgütlerinde, (okul, hastane, STK'lar gibi) insanlara hizmet vermeyi amaçlayan kurumlarda veya (cezaevi, ıslahevi gibi) insanları yeniden topluma kazandırması beklenen yerlerde, yöneticiler ve çalışanlar için en yararlı rehberlerden biri olacaktır.

 
2. Hamur, karton, 487 sayfa, 1, 2007
ISBN: 975-434-330-4 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.