Modern Siyasal İdeolojiler (19. Yüzyıldan 20. Yüzyıla) - Işık Kitabevi
Logo

  • Doğu Batı Makaleler 1
    Halil İnalcık
    Doğu Batı Yayınları

    XX. yüzyıl sona ererken Cambridge Uluslararası Biyografi Merkezi Halil İnalcık’ı d&uum... 

Türler » Siyaset » Siyaset Bilimi » Modern Siyasal İdeolojiler (19. Yüzyıldan 20. Yüzyıla)

Modern Siyasal İdeolojiler (19. Yüzyıldan 20. Yüzyıla)


 

480.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
H. Birsen Örs / İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları
Tür: Siyaset Bilimi , Seri:Siyaset Bilimi

Türkiye'de siyaset bilimi alanında kaynak olabilecek telif eserlerin azlığı bir gerçek. Üniversite öğrencilerimize bu konuda önerilebilecek derli toplu bir çalışmanın olmayışı, daha çok çeviri kaynakların kullanılması, Türkçe kaleme alınmış kaynakların yetersizliği vb. akademik düzeyde sağlam bir siyaset bilimi eğitiminin önündeki engellerdir. Hiç kuşkusuz bu durum da üniversitelerimizde ders veren akademisyenlerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biridir.


İşte ülkemizde siyaset teorisi alanında varolan bu eksikliği gidermeye yönelik olan bu kitap, sözkonusu güçlükleri bilen ve yaşayan öğretim üyeleri tarafından bu kaygı gözetilerek hazırlandı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yürütülen '"Çağdaş Siyasal Teoriler" dersi üzerinden ortaya çıkan eserin önemli bir özelliği, hazırlanmasının uzun bir süreye yayılması ve konuların ders verme süreci içinde bir anlamda uygulamalı olarak olgunlaşmasıdır.

Kitap, temel olarak, 18. ve 19. yüzyılda ortaya çıkan ideolojileri konu edinmektedir. Eserde liberalizm, muhafazakarlık, milliyetçilik, Marksizm, anarşizm, sosyal demokrasi, feminizm, faşizm ve korporatizm, tarihsel bağlamları içerisine oturtulup, bugünle bağlantıları kurularak ele alınmakta; kitabın başında ideoloji kavramına tarihsel bağlamı içinde açıklamalar getirilmekte ve siyasal kültür ile arasındaki ayrımlara yer verilmektedir. Bunun yanısıra siyasal ideolojilerin tek tek ele alındığı bağımsız metinler, genel değerlendirmelerle birlikte eleştirel bir bakış açısı da taşımaktadır.

Üzerinde durulması gereken bir husus da, kitapta yeralan metinlerin, "lisans düzeyinde kalma" kaygısıyla yazılmaması, lisans öğrencilerinin rahatlıkla '"ezberleyecekleri" metinlerden öte her düzeyden okurun kapasitesini zorlayacak özelliklere sahip olmasıdır. Bu nedenle elinizdeki kitap konuya ilgi duyan herkesin başvuracağı bir kaynak olma özelliğini taşımaktadır.

 
2. Hamur, karton, 564 sayfa, 2007
ISBN: 975-605-399-3 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...