Estetiğe Giriş - Işık Kitabevi
Logo

Türler » Felsefe-Düşünce » Estetiğe Giriş

Estetiğe Giriş


 

350.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Dabney Townsend / İmge Kitabevi Yayınları
Tür: Felsefe-Düşünce

"Çağdaş estetik felsefesinin karmaşık sorunlarına ışık tutan, güvenilir, aydınlatıcı bilgilerle yüklü, yararlı bir yapıt. Tarihsel yaklaşım yerine, sorun temelli bir yaklaşımın benimsendiği yapıtta, doğrudan konunun özüyle iligli meseleler ele alınmaktadır... Sorunların giriş niteliğinde serimlendiği bir yapıttan çok, konunun kendisinden kaynaklanan bir zenginlik ve canlılıkla karşı karşıya kalmaktayız. Konuyla yeni tanışanlara ve daha ileri düzeydeki okurlara öneririm."

Prof. Peter Lamarque, Editör, British Journal Aesthetics

Bu yapıt, estetiğin ve sanat felsefesinin ana konularına ve temel yöntemlerine etkileyici bir giriş niteliği taşımaktadır. Kuramsal tartışmalarına destek veren birçok açıklayıcı örneğin yer aldığı, sorunların tarihsel ve çözümleyici bir yaklaşımla ele alındığı Estetiğe Giriş, estetik felsefesine yeni başlayanlar için ideal bir kaynaktır.

Estetik sorunlar ve dil tanımlamalarıyla başlayan Dabney Townsend, sonraki bölümlerde sanatçı, sanat yapıtı ve izleyici ilikilerini sorgular. Bu sorgulama sürecinde üç önemli estetik kuramını ele alır: Katılımcı estetik, estetik deneyim, tepki ve kurumsal etkinlik kuramı. Bu yolu izleyerek, estetik kuram anlayışının mümkün olup olmadığını, mümkünse ne ölçüde mümkün olduğunu ve ne gibi seçeneklerin üretilebileceğini tartışır.

Estetiğe Giriş, ayrıca kapsamlı bir sözlükçe ile okurların daha derin bir kavrayış geliştirmelerine yardımcı olacağı düşünülen ek okuma önerileri de sunar.

 
2. Hamur, karton, 357 sayfa, 2002
ISBN: 975-533-347-9 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.