Hacking İnterface - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Bilgisayar » Hacking İnterface

Hacking İnterface


 

150.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Hamza Elbahadır / Kodlab Yayıncılık
Tür: Bilgisayar

Bilişimin Yeraltı Dünyasından. Merak Etmiyor musun?
Bir Hacker'ın Gözüyle, Saldırı Senaryoları, Sistem Açıkları ve Korunma Yöntemleri
Okuyacağınız bu kitapta; bir saldırganın hedeflediği sisteme sızma, göçertme, çıkar elde etme yolunda kullanacağı yöntemler ve bunlara karşı alabileceğiniz güvenlik önlemleri, titiz bir şekilde, belirli bir sıra ve düzen dahilinde konu olarak ele alınmıştır. Belirtmek isterim ki bu metotlar saldırgan adaylarına ışık tutmak için değil, düşmanı düşmanın silahıyla vurmanızı sağlamak için yazılmıştır...

Kitabın, program tanıtımları yapılarak veya sayfalarca uygulama kaynak kodları verilerek özen gösterilmiş, içeriğin özgün olması için açık ve hataların oluşma sebepleri ve saldırıların çalışma prensipleri anlatılmıştır.
Her yazılımcının, ağ uzmanının, sistem yöneticisinin ve bilgisayar kullanıcısının büyük kayıplar vermeden önce okuması gereken bir kitap.
HACKING INTERFACE:
İnternet'in yeraltı dünyasını merak etmiyor musunuz? Bilişimin karanlık dünyasında, hedef sistemlere sızmak için yapılan tüm saldırıları ve korunma yöntemlerini öğrenmek istiyorsanız bu kitap tam size göre.
Günümüz dünyasının en az reel hayatı kadar önemli olan sanal dünyası, teknolojik ilerlemeyle birlikte birçok güvenlik tehdidini de beraberinde getirmiştir. Kurumsal işlevli e-posta adresleri çalınıyor, online alışverişte kullanılan kredi kartı bilgileri ele geçiriliyor, kritik bilgilere sahip ağlar izleniyor. Sistemlere karşı yapılan saldırı metotlarının birçoğu bilinmesine rağmen, neden karşı konulmaz bir şekilde saldırılar hala devam ediyor? Kullanılan güvenlik duvarları, saldırı tespit/önleme sistemleri ve yazılımlar... Hiç biri güvenliğin sağlanması için yeterli olmuyor. O halde eksik olan nedir, merak ettiniz mi?
Bu kitapta, sisteminize gelebilecek saldırılar bir Güvenlik Uzmanı gözüyle değil bir Hacker'ın gözüyle incelenmiştir. Hedeflenen sisteme saldırı öncesi bilgi toplama aşamasından, saldırı sonrası kayıtları silmeye kadar olası senaryoları ve ihtimalleri bir bütün olarak ele alınıp, geliştirilebilecek güvenlik çözümleri sunulmuştur. Konuların anlatımında yalın bir dil tercih edilmiş ve en temel seviyeden en profesyonele kadar her kesime hitap etmesine özen gösterilmiştir.
Veri Toplama Aşaması
Whois Veritabanları
IP ve IP Veritabanları
DNS ve DNS Sorgulama
Arama Motorları
Veri Sentezi
Saldırı Hazırlık Evresi
Portlar ve Çalışma Mantığı
İşletim Sisteminin Öğrenilmesi
Saldırı Evresi
Cookie Poisoning
ActiveX Saldırıları
Her Yönüyle File System Object
Hizmet Aksatma Saldırıları
Güvensiz e-Posta'lar
Domain Hi-Jacking
Command Execution
SQL/LDAP/XPath/SSI Injection
Cross Site Scripting
Cross Frame Scripting
Cross Site Request Forgery
Remote Code Execution
Açıklar & Exploiting
Exploitler
Buffer Overflow
Privilege Escalation
Format String
Sosyal Mühendislik ve Phishing
Sniffing
Spoofing
Sistemde Kalıcılığı Sağlama
Backdoor
Trojanlar
Rootkitler
Netcat
Sistem Kayıtları ve Saldırılar

 
1. Hamur, karton, 258 sayfa, 4, 2012
ISBN: 978-605-4205-27-1 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...