Geleceğin Tarihinden Alıntılar - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Felsefe-Düşünce » Geleceğin Tarihinden Alıntılar

Geleceğin Tarihinden Alıntılar


 

75.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Gabriel De Tarde / Say Yayınları
Tür: Felsefe-Düşünce , Seri:Ütopya Dizisi

"Tarde, bu kitabında, bir dizi anlaşılması zor ironi ortaya koyuyor; bazen güncel fikirleri burlesk bağlamlarda hayal ederek bunlarla alay ediyor, bazen güncel olguları tuhaf ortamlara aktararak gülünçleştiriyor, bazen doğrudan doğruya kendi fantezilerini ortaya atıyor, ama karşılıklı sohbetlerin çekingen, yumuşatıcı gülüşünün edebi eşdeğerini ustalıkla kullanmayı hiç elden bırakmıyor. Kitabın başından sonuna kadar, kavrayışının berraklığını, düzenliliğini, Fransızlara özgü akılcılığını görmek ilginç.

Sanırım benim buradaki işim asıl olarak, okuyucuyu bu kitabın ilk kısımlarındaki hafiflikten, neşeli yüzeysellikten, gerçek felaketin ilk bakışta can sıkıcı ama bir eleştirmende mazur görülebilecek tarzda ele alınmasından geçirip bu gizemli ama uyarıcı, ilginç mağaralara, tünellere, galerilere götürmek. Tarde'ın ele geçmez gerçek düşüncesi oralarda yatıyor peşinden gitmek, yakalamak, anlamak isteyenler için."
-H. G. Wells-

Gabriel de Tarde, bu kitabında "toplum birbirleriyle hizmet takas eden insanlardan oluşur" düşüncesini redderek yerine "toplum düşüncelerin takas edilmesinden oluşur" düşüncesini ileri sürer. Ütopya Dizisinin beşinci kitabı Geleceğin Tarihinden Alıntılar, H. G. Wells'in önsözüyle okurla buluşuyor.

 
2. Hamur, karton, 112 sayfa, 2011
ISBN: 978-605-02-0012-6 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.