Karanlıkla Göz Göze - Işık Kitabevi
Logo

  • Sihirbazın Kitabı
    Gökhan Yılmaz
    Motto Yayınları

    Sihirbazın Kitabı Gökhan Yılmaz Motto Yayınları Her şey bir hata ile başladı. Sonra ka... 

  • Eighty Days Blue (Eighty Days 2)
    Vina Jackson
    Yabancı Dilde Kitaplar

    Recently settled in New York, fiery, flame-haired musician Summer Zahova is enjoying life as a vi... 

  • Kervanlar Kraliçesi
    Tessa Korber
    Literatür Yayınları

    Kadim adıyla Tadmar, çöl yağmurlarıyla ara sıra filizlenen' topraklar, Güzelliği... 

Türler » Edebiyat » Anı-Biyografi » Karanlıkla Göz Göze

Karanlıkla Göz Göze


 

150.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Lisa Fittipaldi / Hitkitap
Tür: Anı-Biyografi

1993 yılında, kırk yedi yaşında, Lİsa Fittipaldi kör oldu. Kendini, duvarları öfke ve inkâr taşlarıyla Örülü bir hapishaneye kapattı. Bir gün, kocası odaya girdi; çocuklar için hazırlanmış bir suluboya takımıyla bir resim defterini yatak örtüsünün üzerine attı. Lİsa öfkeden çılgına döndü. Resim defteriyle suluboya takımını kocasının kafasına fırlattı. Kör karısından resim yapmasını bekleyen bu sersem adama inanamıyordu. Burnundan soluyarak kalktı, yere düşen takımı el yordamıyla buldu; masaya oturdu ve eline İlk geçen nesneyi resmetmeye başladı.

Kavanozlar, katıksız öfkenin sezgiyi tahrik etmesi sonucu ortaya çıkan ilk resimdi. Lisa Fittipaldi bugün uluslararası sanat camiasında görme yeteneğini kaybetmiş büyük bir gerçekçi ressam olarak tanınıyor ve binlerce dolar değerindeki eserleri önemli koleksiyonlarda yer alıyor.

Lisa FittiPaldi
Kör olmak, neredeyse herkesin en korkulu rüyasıdır. Çoğumuz, en azından Hürlüğün nasıl bir şey olduğunu tasavvur etmeye çalışmışızdır. Ben size ilkağızdan şunu söyleyebilirim ki, körlük akıl almaz bir şeydir. Sonsuz boşlukların, yerde unutulmuş masum bir kaşığın, yerine konmamış bir eşyanın uyandırdığı Üstesinden gelinmez dehşeti size anlalamam. Her Allah'ın günü, her dakika bütün duyu l arı n iz ı sefer be r ede re k göstermeniz gereken üstün dikkali taril edemem. "Sağlamların dünyasında engelli olmanın nasıl bir şey olduğunu izah edemem. Fakat şunu da bilmenizi islerim ki, güzlerimi geri kazanmak uğruna şimdiki hayalımı eskisine asla değişmezdim.

Karanlıkla Göz göze. dünyaya geri dönüp de kendimi bir sanatçı olarak yeniden yaratıncaya dek kat elliğim yolda attığım adımları konu ediyor. Bu kitap, dünyamın yok olduğu o ilk günden, tekrar ele geçirdiğim bugüne kadarki serüvenimdir.

 
2. Hamur, karton, 213 sayfa, 1, 2007
ISBN: 978-9944-198-11-0 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...