Diyalektik Soruşturmalar - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Felsefe-Düşünce » Diyalektik Soruşturmalar

Diyalektik Soruşturmalar


 

160.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Bertell Ollman / Yordam Kitap
Tür: Felsefe-Düşünce

Günümüz kapitalizmini anlamada Marx ne kadar önemliyse, diyalektik de Marx'ı anlamada o kadar önemlidir. Diyalektiğin Dansı'nda Marx'ın yönteminin analitik yapısını açıkça ortaya seren Bertell Ollman, bu kez Diyalektik Soruşturmalar'da temel toplumsal sorunlar karşısında diyalektiğin nasıl işler kılınabileceğini tartışıyor. Kitap bir yandan Marx'ın teorisinin ve yönteminin temel öğelerinin hem sade hem de derinlikli bir çözümlemesini yürütürken, diğer yandan bu teori ve yöntem üzerinden, üniversite, devlet, sınıf, ideoloji, ütopya, cinsellik ve hatta basketbol gibi başlıkları günümüz kapitalizmi ve gelecekteki sosyalizm tahayyülü ile ilişkili biçimde inceliyor.
Kitabı özgün kılan şey bir yanıyla diyalektiğe "yeni başlayanlar" için bir el kitabı diğer yanıyla da Marksizm üzerine daha derin tartışmalar için bir rehber olma özelliğini taşıması.

Bertell Ollman'ın Türkiyeli okurlar için yeniden düzenlediği ve güncellediği Diyalektik Soruşturmalar yazarın yayınevimiz tarafından yayınlanan bir diğer eseri olan Diyalektiğin Dansı'nda tarif edilen "figürleri" pratik hayatın çeşitli başlıklarında "prova" ediyor.

 
2. Hamur, karton, 317 sayfa, 2011
ISBN: 978-9944-122-73-3 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.