Büyük Dedem Karl Marx - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Edebiyat » Anı-Biyografi » Büyük Dedem Karl Marx

Büyük Dedem Karl Marx


 

120.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Robert Jean Longuet / Yordam Kitap
Tür: Anı-Biyografi

Bilimsel sosyalizmin kurucusu Karl Marx'ın soyundan gelen, toplumsal, siyasi incelemeleri ve etkinlikleriyle aile geleneğine sadık kalan Robert-Jean Longuet, bu kitapta büyük dedesinin ve Marx ailesinin yaşamını tanıtıyor. Robert-Jean Longuet; Le Populaire adlı günlük gazetenin kurucusu ve sosyalist önder Jean Longuet'nin oğlu, Jenny Marx ile komünar Charles Longuet'nin torunu, Karl Marx'ın torununun oğludur.

Sade, kolay okunur bir biyografi özelliği taşıyan kitap, yoğun bir araştırmanın ürünüdür. Yazar, Marx'ın portresini çizmeden önce, büyük bir belge yığınını gözden geçirmiş, yazarın Toplu Yapıtlar'ı ile yazışmalarını ayrıntılı olarak incelemiştir. Kitap, aile bireylerinin, ayrıntıları canlandıran anılarına da başvurarak, hem Marx'ın araştırmalarına, bilimsel çalışmalarına ve olağanüstü siyasi etkinliğine hem de kişiliğine, özel düşüncelerine ve aile yaşamına dengeli bir şekilde yer veriyor. Marx'ın içinde büyüyüp geliştiği aile ortamı, kent hayatı ve siyasal iklim, lise ve üniversite öğrenimi anlatıldıktan sonra, bilimsel sosyalizmin keşfine varan sancılı arayışları ve toplumsal gözlemleri çarpıcı bir şekilde sunuluyor.

Sürgünlüğün, yoksulluğun, evlat ölümlerinin damgasını taşıyan, bir yandan da büyük yaratma ve mücadelelere sahne olan yılların ana çizgileriyle canlandırıldığı kitap, Marx ailesinin bireylerine ilişkin anılarla tamamlanıyor.

 
2. Hamur, karton, 224 sayfa, 2012
ISBN: 978-605-5541-51-4 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...