İki Toplumlu Futbolcular - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Kıbrıs Kitapları » İnceleme-Araştırma » İki Toplumlu Futbolcular

İki Toplumlu Futbolcular


 

50.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Okan Dağlı / Havadis Yayınları
Tür: İnceleme-Araştırma

Evet, bir zamanlar buralarda henüz adamız bölünmemiş, EOKA ve TMT kurulmamış, KOP Kıbrıs Türk futbol takımlarına Gassipi’nin kapılarını kapamamıştı. Yada biz o kapıları zorlamak istememiştik! Gerçi kapıların kapanışı üzerinde farklı görüşler de olmasına rağmen yine de sonuç sonuç değişmemiştir.

İşte o zamanlarda insanlarımız Kıbrıslı Türk’ü, Rum’u, Ermeni’si ayni forma altında terini döküyor, forması için din, dil, millet ve ırk gözetmeksizin oynuyor, Kıbrıs’ta yaşayanlar düşmanlık nedir de bilmezlermiş...

Ali’si, Derviş Arap’ı, Andonis’i, Terziyan’ı, Aram’ı ayni takımda beraber top oynarken, ayni zamanda Kıbrıs Karmasında da beraber KIBRIS için de ter döküyorlarmış. Örneğin Kıbrıs-İsrail milli maçlarında Ali de Erdoğan da İsrail’e goller de atmış...

Evet mış’lı, miş’li bu anlattıklarım bir masal gibi gelse de sizlere masal değil aslında. Sizlere yarım asırdan önceki Kıbrıs’ı anlatıyorum aslında.

Bu kitapta geçmişte Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin futbol takımlarında forma giymiş 16 futbolcu ile sohbet ettim. Aşağıda sohbet ettiğim 16 futbolcunun söylediklerinden kısa kısa alıntılar yaptım. Sohbetlerin tümünü ve dönem ile ilgili anlizlerimi “İki Toplumlu Futbolcular” kitabında okuyabilirsiniz.

 
2. Hamur, karton, 160 sayfa, 1, 2012
ISBN: 978-9963-744-40-4 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...