Mezopotamya Ekspresi (Bir Tarih Yolculuğu) - Işık Kitabevi
Logo

  • Zayıflamada Beslenme
    Deniz Egece
    Egece Yayınları

    " Zayıflamada Beslenme" kitabın editörü Sezar Destanoğlu, kitabın içeriğini d&uu... 

  • Hareketli Tamirhane (2-5 yaş)
    Rebecca Finn
    Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

    Hareketli tamirhanede yoğun bir gün başlıyor. Arabalar tamir edilecek, farlar ve lastikler d... 

Türler » Genel Konular » İnceleme-Araştırma » Mezopotamya Ekspresi (Bir Tarih Yolculuğu)

Mezopotamya Ekspresi (Bir Tarih Yolculuğu)


 

380.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Cengiz Çandar / İletişim Yayınları
Tür: İnceleme-Araştırma

"Geçmişten geleceğe tarih içinde yolculuk yaptığım Mezopotamya Ekspresi'ne Lübnan'da, Beyrut'ta bindim sayılır. Beni, Irak Kürt lideri, daha sonra Irak tarihinin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olacak olan Celal Talabani ile Beyrut'ta Suriyeli Kürtler tanıştırdı. Ben de yıllar sonra Irak Kürt liderini, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ile tanıştırdım. Türkiye, Kürtler olmadan, tarihle yüzleşmeden Ortadoğu'ya açılamayacağını, sınırları aşamayacağını öğrenmeye başladı. Yaklaşık yüz yıl önce, Ortadoğu bölgesinde, ulus-devlet formatında kurulmuş bir ülkenin, kuruluş dogmalarına göre varlığını devam ettirmesi mümkün görünmüyor. Ya küçülecek ya büyüyecek. Ama aynı kalamayacak."

Mezopotamya Ekspresi, Filistin'deki gerilla kampından Cumhurbaşkanlığı danışmanlığına uzanan maceralarla örülü ve kırk yıla yayılan bir tarih yolculuğunu anlatıyor: Cengiz Çandar'ın tanıştığı, yoldaşlık ettiği, tarihe damga vuran birçok fikir ve eylem adamının portreleri... Ortadoğu'da tarihî dönemeçleri yaratan adımların nasıl atıldığının hikâyeleri... Yaşadığımız coğrafyada bihaber kaldığımız zamanların ve olayların ayrıntılar....

Mezopotamya Ekspresi, Cengiz Çandar'ın, rastlantılar kadar ısrarın da şekillendirdiği tutkulu yaşam serüvenindeki anılarını, deneyimlerini ve öğrendiklerini çarpıcı bir şekilde bir araya getiriyor.

Su gibi akıp gidiyor Mezopotamya Ekspresi. Öylesine bir tarih yolculuğu ki, hem yüreğimizin, hem aklımızın kilidi biraz daha açılıyor her istasyonda. Cengiz Çandar gerçeği sergilerken, göz yaşartıcı duyarlıkları da hissettirir insana. Kürt sorununu yüreğinizde hissetmeden anlayamazsınız, hele barış yolunu hiç açamazsınız. "Kürtler için iyi olan Türkler için de iyidir" cümlesinin altını çiziyorum yolculuğun sonuna doğru. Çandar'ın kitabı, barış ve demokrasiyle "Türkiye nasıl büyür?" sorusunun karşılığını anlamak isteyenler için anahtar bir eserdir.
-Hasan Cemal-

 
2. Hamur, karton, 640 sayfa, 2012
ISBN: 9789750511066 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.