Kitlelerin Bilgeliği - Işık Kitabevi
Logo

  • Eti Kemiği Zen
    Paul Reps, Nyogen Senzaki
    Everest Yayınları

    Meiji Dönemi’nde Japon bir Zen ustası olan Nan-in, Zen hakkı... 

  • Vourdalak Ailesi
    Aleksey Tolstoy
    İthaki Yayınları

    Vourdalak Ailesi

    "Kendi evimde yabancı mı oldum?"

    Rus şair, romancı ve oyun yazarı ... 

Türler » İnsan ve Toplum » Sosyoloji » Kitlelerin Bilgeliği

Kitlelerin Bilgeliği


 

120.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
James Surowiecki / Varlık Yayınları
Tür: Sosyoloji

(Çok Kişinin Aklı Neden Az Kişinin Aklından Üstündür ve Kolektif Akıl İş Dünyasını, Ekonomileri, Toplumları, Ulusları Nasıl Biçimlendirir?)

Surowiecki ilk başta sağduyuya ters düşen bu fikrin gerçek dünyamızda nasıl hayata geçtiğini; pop-kültür, psikoloji, karınca biyolojisi, ekonomik davranışçılık, yapay zeka, askeri tarih ve siyaset kuramı gibi çok farklı alanlara girip çıkarak gösteriyor. İleri sürdüğü incelikli argümanları günlük yaşantımızdan hepimizin aşina olduğu örneklerle önümüze koyuyor: Beklediğiniz sıra neden daima en uzunudur? Dünyanın herhangi bir yerinde aldığınız bir somun, binlerce kilometre ötedeki bir cıvataya nasıl tamı tamına uyar? Ulusal TV kanalları neden bu kadar berbattır? Trafik sıkışıklıkları neden olur? Bir TV yarışmasında para kazanmanın en iyi yolu nedir? Holywood yapımı Mafya filmleri, büyük şirket gruplarının varlık nedeni hakkında bize ne öğretir?...

"Her yanımızı uzmanların kuşatıığı bir dönemde, Surowiecki bu seçkinlere daha az, kolektif aklımıza daha fazla güvenmemiz gerektiğini söylüyor. Aşina olduğumuz konuları alıp varsayımlarımızı altüst ediyor ve bizi olaylara bambaşka bir açıdan bakar hale getiriyor. Burada yazılanlardan çıkarılacak sonuçlar sadece finans dünyası ve piyasalarla sınırlı kalmayacak kadar geniş kapsamlı."
-Jacob Weisberg, Slate Editörü-

 
2. Hamur, karton, 304 sayfa, 2009
ISBN: 9789754343717 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...