Psikolojik Danışma Uygulamalarında Etik ve Standartlar - Işık Kitabevi
Logo

Türler » İnsan ve Toplum » Psikoloji » Psikolojik Danışma Uygulamalarında Etik ve Standartlar

Psikolojik Danışma Uygulamalarında Etik ve Standartlar


 

195.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Tim Bond / Nobel Akademik Yayıncılık
Tür: Psikoloji

21. yüzyılda ülkemizde, Psikolojik Danışma ve Rehberlik uygulamaları farklı alanlarda hızla yaygınlaşırken, etik ile ilgili yaşantı birikimimiz ve bu alandaki etik sorunları tartışma geleneğimiz henüz oluşmuş değil ne yazık ki. İşte elinizdeki bu kaynak böyle bir gereksinimi dikkate alarak, İngiltere'de uzun bir geçmişe dayanan uygulamaların, ülkemizde PDR alanında etik kurallar ve standartların oluşmasına kılavuzluk etmesi düşüncesi ile literatürümüze kazandırılmıştır.


Psikolojik Danışma Uygulamalarında Etik ve Standartlar kitabı, bu alandaki lisans öğrencileri için bir DERS KİTABI, lisans üstü öğrencileri için bir KAYNAK KİTAP, alan uygulamacıları için bir EL KİTABI ve psikolojik danışma ve rehberlik alanı ile ilgili herkes için temel bir BAŞVURU KİTABI olmaya adaydır.


Kitap, bu alanda çalışanlara yaptıkları işi yeniden gözden geçirme fırsatı sunarak kendilerine "Yaptıklarım etiğe ne kadar uygun?”, “Nasıl davranmalıyım?" sorularını sorduracaktır. Kuşkusuz ki etik bizi mutlu etmez ama "insan" olmak için ona ihtiyacımız vardır.


Bu kitabın, etiği seven ve meslek yaşamına bu ilkelerin kılavuzluğunda devam etmeye çalışan tüm psikolojik danışmanlara, bu amaçla yetişen adaylara ve bu işi öğrenen-öğreten akademisyenlere yararlı olması ve alanın gelişimine katkı yapması beklenmektedir.

 
2. Hamur, karton, 253 sayfa, 2013
ISBN: 9786051334561 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...