21. Yüzyıl İçin Einstein (Bilim, Sanat ve Modern Kültüre Bıraktığı Miras) - Işık Kitabevi
Logo

  • Tanrı Evren İnsan Evren
    Metin Özen
    Scala Yayıncılık

    Dünya, evren ve insan nasıl meydana geldi? Evrim nereden başladı? Canlı veya cansız bir varl... 

  • Croce'nin Estetiği
    Bedrettin Cömert
    De Ki Yayınları

    Croce, her sanat dalının kendine özgü ifade araçları bulunduğu kuramını benimsem... 

Türler » Bilim » Bilim Tarihi » 21. Yüzyıl İçin Einstein (Bilim, Sanat ve Modern Kültüre Bıraktığı Miras)

21. Yüzyıl İçin Einstein (Bilim, Sanat ve Modern Kültüre Bıraktığı Miras)


 

350.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Gerald Holton, Peter L. Galison, Peter L. Geller, Silvan S. Schweber / Alfa Yayıncılık
Tür: Bilim Tarihi , Seri:Bilim Dizisi

Ölümünden bu yana 50 yıldan fazla süre geçmiş olmasına rağmen Einstein'ın etkileri sadece fizikte değil toplumbilimlerinde de süregelmekte. 21. Yüzyıl için Einstein bu etkinin izlerini sürmeyi amaçlayan bir kitap. Dünyaca ünlü bilim tarihçileri Peter L. Galison, Gerald Holton ve Silvan S. Schweber'in editörlüğünü yaptığı 21. Yüzyıl İçin Einstein tanınmış bilim insanlarının, sanat ve bilim tarihçilerinin Einstein değerlendirmelerine yer veriyor.

Kaynağı, 2005'teki Berlin Einstein Sempozyumu'ndaki konuşmalar olan bu kitap iki çizgide ilerleyen eşsiz bir girişim: Einstein'ın dünya görüşüne "girdiler" ve Einstein'ın dünya görüşünden "çıktılar." İlk sorgulama çizgisi, geniş bir alan spektrumundaki onlarca yıllık bilimsel araştırmanın sonuçlarını toplamakta. "Girdiler" Newton, Faraday, Maxwell ve Lorentz'den Boltzmann ile Planck'a ve diğer çağdaşlarına kadar olan bilim insanlarından, Spinoza, Hume, Kant, Schopenhauer, Mach gibi felsefecilerden, Goethe, Heine, Bach ve Mozart gibi sanatçılardan geliyor. Ayrıca Einstein'ın duyduğu hayranlıkla insanlığına dokunan sosyal ve politik olaylar üzerine yaptığı araştırmaları da kapsıyor.

"Çıktılar" ise, Einstein'ın eserlerinden ve kişiliğinden bizim aktif hayatımıza taşan etkiler. Einstein, Newton ve Darwin'den beri başkalarına, çok çeşitli alanlardaki miraslarından yararlanmaları için herhangi bir bilim insanından daha fazla esin vermeye devam etmiştir. Kuşkusuz Minkovvski, von Laue, Schrödinger ve Born'dan günümüzün en seçkin araştırmacılarına kadar bilim insanları; felsefeciler ve tanrıbilimciler; yazarlar ve görsel sanatçılar ve mütevazı bireylerden devlet adamlarına değin çok geniş bir insan yelpazesi, sosyal ve politik konularda Einstein'ın düşünce ve eylemlerinden etkilenmiştir. Einstein'ın kültürümüz üzerinde devam eden etkilerinin nitelik ve nicelik olarak onun yararlandığı kişilerden daha az olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

 
2. Hamur, karton, 538 sayfa, 2013
ISBN: 9786051067018 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...