Ermeni Tehciri - Işık Kitabevi
Logo

  • Ve Ayna Kırıldı
    Agatha Christie
    Altın Kitaplar Yayınevi

    St. Mary Mead sıradan bir İngiliz taşrasıydı, ta ki ünlü film yıldızı Marina Gregg gele... 

Türler » Tarih-İnceleme » Ermeni Tehciri

Ermeni Tehciri


 

120.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Yusuf Halaçoğlu / Babıali Kültür Yayıncılığı
Tür: Tarih-İnceleme

Yıllardır kurusıkı laflarla geçiştirilen, giderek bir tabu haline dönüştürülen Ermeni sorunu, bu suçluluk kompleksi ve bölünme fobisi yüzünden, maalesef Batı'da bir `Türk sorunu' haline getirildi. Birçok araştırmacı ve tarihçimiz bu konuya teğet geçmeyi tercih etti. Bazı olayların üstünü kapatmak ister gibi bir havaya girildi. Bu konuda üretilen kitap ve makalelerden sadece çok azı Türk kaynaklı oldu. Ermeni iddialarına en güzel cevabı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun, orijinal tarihî belgelere dayanarak yazdığı Ermeni Tehciri isimli kitabında bulabilirsiniz.


Soykırım terimini kabul etmek, özür dilemek gibi dışarıdan dayatılan formüller yerine, kendi araştırmalarımıza, kendi arşivlerimize dayanarak hazırlanmış bir eser.

Profesör Halaçoğlu bu eserinde, ideolojik düşüncelerden uzak durup, tamamen ilmî kriterler ve objektif bilgilerden yola çıkarak, dünya tarihinin en önemli göç hareketlerinden biri olan ve günümüze kadar süren etkileri ile uluslararası planda ciddi krizlerin yaşanmasına yol açan Ermeni tehcirini inceliyor.

 
2. Hamur, karton, 189 sayfa, 2012
ISBN: 9789758486151 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...