Çıkış - Ansiklopedi 1 - Işık Kitabevi
Logo

  • Sahilden Bostancı
    Gül Ersoy
    Doğan Kitapçılık

    Sahilden Bostancı

      “Aşk belki de durmaktı. Bir insanda, bir işte, bir kara p... 

Türler » İnsan ve Toplum » Siyaset Sosyolojisi » Çıkış - Ansiklopedi 1

Çıkış - Ansiklopedi 1


 

190.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Yalçın Küçük / Tekin Yayınevi
Tür: Siyaset Sosyolojisi

Yalçın Küçük, Silivri'den çıktı. Çıkış'ı yazdı. Bir ansiklopedidir, bir programdır. Çıkış anlatıyor; ideolojik planda Kemalizm'i, akıl planında laisizmi, düzen olarak cumhuriyeti hedef aldılar. Alabilmek için bu ülkenin rektörlerini, askerlerini, gazetecilerini, öğrencilerini, çuval çuval cezaevlerine attılar. Tutamadılar. Cumhuriyete saldıranlar çok zayıf çıktılar. Güçlü çıkan cumhuriyettir.

Yobazlar da, cumhuriyetin çöküşünden yobazlarla birlikte heyecanlanan Kürtler de kaybettiler. Türkiye'de cumhuriyet düşmanları, seçkinlerimiz Kemalizm'den koptukları için cumhuriyete saldırabildi. Türkiye'de yüksek komutanlar Kemalizm'e ihanet ettiler.

Yalçın Küçük, Çıkış üçlemesinin ilk kitabında seçimlerin ve Silahlı Kuvvetler'in sonunu ilan ediyor. Peki, Medine İslamının ve Kürtlerle birlikte yaşamımızın da sonu mu? 

Yüksek komutanların ve kurucu partisine doldurulan cumhuriyet düşmanlarının eli ile çökertilen cumhuriyeti tamiri mi edeceğiz, yeniden mi kuracağız?

Çıkış, Türk ve Kürt emekçilerine adanmış bir ansiklopedidir. Tarihimizi öğretiyor ve içinde yaşadığımız bu zifiri karanlıktan çıkış yoluna ışık tutuyor. "Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın mazlum Kürt ve Türk emekçileri! Yaşasın birlikte ve yeniden kuracağımız Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Türkiye'nin Kürt ve Türk emekçileri!"

 
376 sayfa, 2014
ISBN: 9789944611015 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...