Piri Reis : Endülüs Macerası - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Edebiyat » Çizgi Roman » Piri Reis : Endülüs Macerası

Piri Reis : Endülüs Macerası


 

130.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Enis Temizel / Bilim ve Gelecek Kitaplığı
Tür: Çizgi Roman

1929’da Topkapı Sarayı’nın depolarında bir dünya haritası bulunur. 16. yüzyıl başlarında Piri Reis tarafından yapılmış bu dünya haritası, gerçeğe uygunluğuyla bilim dünyasında büyük ses getirir.
Piri Reis (1465/70-1554), büyük Osmanlı denizcisi ve haritacısıdır. Yanında yetiştiği amcası, ünlü denizci Kemal Reis ile Ege ve Akdeniz’de korsanlık yapmış, Osmanlı İmparatorluğu’nun emrinde çalışmış, Osmanlı Donanması’nda resmi hizmete girmiş ve en son Mısır Kaptan-ı Deryası iken idam edilmiştir. 1486’da Endülüs’te katliama uğrayan Müslümanlar Osmanlı Devleti’nden yardım ister.
Osmanlı Devleti, Kemal Reis’i kendi bayrağı altında İspanya’ya gönderir. Piri Reis ile amcası Kemal Reis ile birlikte Katolik olmadıkları için eziyet gören, aralarında Müslümanlar ve Yahudilerin de bulunduğu insanları, İspanya’dan Kuzey Afrika ve Osmanlı topraklarına taşıyarak kurtarır.
Tarihsel gerçeklerden yola çıkan elinizdeki grafik roman, çizerinin hayal gücüyle fantastik boyutlar kazanmıştır. Piri Reis ve Kemal Reis, Katolik olmayan halkı işkenceden geçiren Başengizisyoncu Torguemada ile katledilmeleri emrini veren İspanya Kralı Ferdinand ve Kraliçe İsabel’in askerleriyle savaşlarında başarılı olabilecekler mi? Paralel evrende Işık İnsanlarını karanlığın elinden kurtarabilecekler mi?

Enis Temizel
Mimar Sinan Üniversitesi Grafik Bölümü mezunu. Üniversite yıllarından başlayarak, Limon, Dıgıl, Kedi, Pişmiş Kelle, Avni ve Leman gibi mizah dergilerinde karikatürler ve karikatür-romanlar çizdi. Dergilere editöryal illüstrasyonlar ve ajanslara reklam filmleri için story-boardlar hazırladı. 90’lı yılların sonunda New York Teknoloji Enstitüsü’nde komünikasyon sanatları üzerine yüksek lisans eğitimi aldı. New York’ta Cartoon Network çizgi film stüdyolarında çalıştı, DC Comics’e çizgi romanlar çizdi. Famous
Frames’te (LA) basın ve sinema endüstrisi için konsept illüstrasyonları hazırladı. 2008’den beri Türkiye’de çalışmalarına devam eden Temizel, ülkemizde de çok sayıda çocuk kitabı ve kitap kapağı illüstrasyonlarının yanı sıra tv ve web animasyonları yapmıştır. İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi’ndeki misafir öğretim üyeliğini takiben, Bilgi Üniversitesi’nde fantastik tasarım ve multimedya dersleri vermektedir.

 
2. Hamur, karton, 136 sayfa, 2016
ISBN: 9786055888480 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...