Yaşamın Kökeni (Molekül Makineler Karmayadan Düzene Nasıl Ulaşır) - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Bilim » Yaşamın Kökeni (Molekül Makineler Karmayadan Düzene Nasıl Ulaşır)

Yaşamın Kökeni (Molekül Makineler Karmayadan Düzene Nasıl Ulaşır)


 

200.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Peter M. Hoffmann / Say Yayınları
Tür: Bilim

Yaşamın gizemi henüz tam olarak çözülmemiş olsa da, bilim bize canlıların cansız moleküllerden oluşan karmaşık yapılardan ibaret olduğunu söylüyor. Eğer bu görüş doğruysa, hücrelerin ve organizmaların belli bir amacı varmış gibi görünen hareketi nereden kaynaklanıyor? Fizikçi Peter M. Hoffmann bu ezeli sorunun yanıtını nano-ölçekte bulduğunu ileri sürüyor. Canlı organizmaların düzenli işleyişinin ardında bir "moleküler fırtına" esiyor. Hoffmann'a göre yaşam, atomların gelişigüzel hareketlerini düzenleyen moleküler makinelerin eseri. Küçücük elektrik motorları elektriksel gerilimi harekete dönüştürüyor, nano-fabrikalar başka moleküler makineler imal ediyor ve bu makineler de DNA ipliklerini buruyor, açıyor ve paketliyor. Tüm canlılar etkileşim halindeki bu nano-ölçekli makinelerden oluşuyor. Hoffmann kendi nano-teknoloji araştırmalarına dayanarak atomların karmaşık dünyasından yaşamın nasıl doğduğunu ortaya koyuyor. Size de yaşamın sırrını öğrenmek kalıyor!

"Canlıyı cansızdan ayıran nedir? Yaşam, cansız maddeden nasıl doğar? Bu sorular 2500 yıldır düşünürlerin aklını kurcalamaktadır. Hoffmann'ın kaleme aldığı Yaşamın Kökeni birkaç bin yıl boyunca süren tartışmaları özetledikten sonra modern bilimin konuyla ilgili araştırma ve bulgularını ortaya koyarak bu soruları yanıtlamaya çalışan muhteşem bir eser."
-The Scientist-

"Maddenin, canlı organizmalarda bulunan cinsten karmaşık süreçleri kendiliğinden oluşturma potansiyeline sahip olduğunu artık biliyoruz. Yaşamın Kökeni işte bilimin bunu nasıl kavramaya başladığını anlatıyor. ... Kitabın en önemli mesajı, bir devrimin yaklaşmakta olduğu. Bu devrim bize maddenin neden yapıldığını söylemeyecek. Maddenin bizi oluşturmak üzere nasıl örgütlendiğini açıklayaca

 
2. Hamur, karton, 352 sayfa, 2016
ISBN: 9786050205053 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...