Öteki Yunan Solu - Syrizanın Solundaki Parti ve Örgütler - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Siyaset » Öteki Yunan Solu - Syrizanın Solundaki Parti ve Örgütler

Öteki Yunan Solu - Syrizanın Solundaki Parti ve Örgütler


 

110.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Kemal Ülker / h2o Kitap
Tür: Siyaset

Yunanistan'da 2012 yılındaki genel seçimlerde önemli bir çıkış yapan Syriza (Radikal Sol Koalisyon), 25 Ocak 2015 tarihinde yapılan genel seçimleri kazanarak sadece Yunanistan'da değil tüm dünyada solun tarihinde az görülen bir başarıya imza attı.
Ne var ki Syriza çok kısa bir süre içinde Troyka olarak adlandırılan Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası ve İMF’in kemer sıkma politikalarına teslim oldu.


20 Eylül 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimde sandıktan yeniden birinci parti olarak çıkan Syriza’nın başını çektiği koalisyon hükümetinin programı belli: Esnek çalışmayı yaygınlaştıracak, iş güvencesinin kalan kırıntılarını ortadan kaldıracak, emeklilik yaşını yükseltecek, tarımda küçük çiftçiye uygulanan vergileri ikiye katlayacak, bir özelleştirme furyası başlatacak, esnafı ezecek...
Peki, çare sol değil miydi? Evet, halen de öyle: Syriza'nın solunda da bir Sol var. Üstelik bu sol koalisyona girmeyen Yunanistan Komünist Partisi'nden (KKE) ibaret değil. Syriza’nın solu KKE’den başka çok çeşitli parti ve grupların yer aldığı, muazzam bir zenginliğe sahip.


Son genel seçimde Syriza dışındaki sosyalist partiler toplam yüzde 9,3 oranında oy aldılar. Umudunu Syriza'dan kesmeyenler ve gelecekte Öteki Yunan Solu’nun oynayacağı yaşamsal rolü göremeyenler için bile bunun küçümsenemeyecek bir oy oranı olduğu çok açık.

 
2. Hamur, karton, 112 sayfa, 2016
ISBN: 9786054906215 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...