Kod Adı Mürted - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Tarih-İnceleme » Türkiye Tarihi » Kod Adı Mürted

Kod Adı Mürted


 

185.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Saygı Öztürk / Doğan Kitapçılık
Tür: Türkiye Tarihi

“Hainleri unutma!”

15 Temmuz darbe girişiminin merkezi olarak kabul edilen Akıncı Üssü’nün eski adı Mürted’di. Osmanlı padişahlarından Yıldırım Bayezid ile Timur’un ordusu burada karşı karşıya gelmişti. Başlangıçta Yıldırım Bayezid’in yanında olan bazı komutanlar saf değiştirmiş ve bu da savaşın kaderini belirlemişti. Bayezid kendisini yarı yolda bırakan komutanlar için “mürted” demişti. Bunun anlamı açıktı: “Hainleri unutma!”
Aradan yüzyıllar geçtikten sonra aynı yerde başka bir ihanet yaşanıyordu. FETÖ’cü darbe girişimcileri, esir aldıkları Genelkurmay Başkanı’nı ve diğer komutanları burada alıkoydular. Planlarını burada hayata geçirdiler.
Ve Türkiye tarihinin en kanlı gecelerinden birine imza attılar...
Araştırmacı gazeteciliğin önde gelen isimlerinden Saygı Öztürk bu kitapta o ihanet gecesi yaşananları ve sonrasını, tartışma yaratacak tanıklıklar, ifadeler ve belgeler ışığında yeniden değerlendiriyor.

Yazar Hakkında
Ünlü gazeteci Emin Çölaşan’ın “araştırmacı gazeteciliğin günümüzdeki önderlerinden” dediği Saygı Öztürk, Hürriyet, Sabah, Star ve Sözcü gazetelerinde gündem yaratan haber ve röportajlarıyla “Basın Oscarı” sayılan Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği ödülleri de olmak üzere değişik meslek kuruluşlarının 30’dan fazla ödülünü aldı. Türkiye’nin yakın politik tarihini ve bugününü ele alan kitaplarıyla da ses getiren Öztürk, bilinen olaylardaki “bilinmeyenlere” ve yüzeyde görünenlerin “derin ilişkileri”ne ışık tutan çalışmalarıyla bir marka kabul ediliyor.

 
2. Hamur, karton, 312 sayfa, 2016
ISBN: 9786050937336 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.