Kas İskelet Sistemi Ağrısı: Multidisipliner Yaklaşım - Işık Kitabevi
Logo

  • Sonsuzluk Kodu S.T.O.R.M.
    E. L. Young
    Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

    Will Knight: Dahi mucit. Zamanın ötesinde aygıtlar yapıyor.
    Andrew Minkel: Yazılım mily... 

Türler » Akademik » Tıp Bilimleri » Kas İskelet Sistemi Ağrısı: Multidisipliner Yaklaşım

Kas İskelet Sistemi Ağrısı: Multidisipliner Yaklaşım


 

355.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Uğur Cavlak / İstanbul Tıp Kitabevi
Tür: Tıp Bilimleri

Ağrı kişiye özgü duyusal ve emosyonel karmaşık bir deneyimdir. Ağrı herhangi bir yaralanmayı takiben doku hasarının meydana gelmesiyle ortaya çıkabilir. Ağrı akut veya kronik olarak tanımlanır. Bu kitap kas-iskelet sistemi problemlerinden kaynaklanan akut ve kronik ağrının temel özellikleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Akut ve kronik ağrı biyopsiko sosyal yaklaşımla en basit biçimiyle anlatılmaktadır. Fizyoterapi rehabilitasyon öğrencileri ve fizyoterapistler akut ve kronik ağrıyı tanımlamada, değerlendirmede ve tedavi etmede yol gösterici temel bilgileri bu kitapta bulabilirler.

Kitap on bir temel bölümden oluşmaktadır. Bölümler içinde özellikle osteoartrit, kolumna vertebralis ve intervertebral disk patolojileri, fibromiyalji, miyofasial ağrı sendromu, kas ve tendon patolojileri (myosit, tendinit vb), tuzak nöropatiler gibi kas-iskelet sistemi içinde yer alan yapı ve ilişkili elemanların disfonksiyonlarından kaynaklanan akut ve kronik kas-iskelet sistemi ağrısı üzerinde odaklanılmıştır.

Bu kitabın yazarları fizyoterapistler ve hekimlerden oluşmaktadır. Fizyoteapistler kas-iskelet sistemi kaynaklı akut ve kronik ağrının tanımı, tipleri, periferik ve santral organizasyon sürecini (kapı kontrol teorisi), yaygın olarak kullanılan subjektif ve objektif değerlendirme yöntemleri, ağrının elektro-fiziksel ajanlarla modülasyonu, akuaterapi, balneoloji uygulamaları, kullanılan manuel tedavi teknikleri, terapatik egzersizler, yoga gibi tamamlayıcı fizyoterapi-rehabilitasyon yöntem ve prensipleri konusunda bilgi vermektedirler. Hekimler ise akut ve kronik kas-iskelet ağrısının kontrolünde kullanılan ilaç uygulamaları, girişimsel yaklaşımlar ve cerrahi uygulamalarla ilgili bilgiler sunmaktadır. Akut ve kronik kas-iskelet sistemi ağrısının değerlendirme ve tedavi uygulama prensipleri holistik bir bakış açısıyla açıklanmaktadır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile ilgili lisans eğitimi alan fizyoterapist adaylarına, alanda çalışan fizyoterapistler ve akademisyenlere rehber olması dileği ile.

 
2. Hamur, karton, 145 sayfa, 2016
ISBN: 9786054949687 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.