Okul Öncesi ve İlkokul Döneminde Değerler Eğitimi - Işık Kitabevi
Logo

  • Budala
    Fyodor Dostoyevski
    Yason Yayıncılık

    Dostoyevski (Fyodor Mihailoviç).1821 Moskova´da 30 Ekim´de doğar. 1842 A... 

  • Marksizmin Anlamı
    Paul D'Amato
    Ayrıntı Yayınları

    Elinizdeki bu kitap sadece kapitalist sistemin yarattığı eşitsizlik ve adaletsizliği eleştirmekle... 

  • İngiltere İngiltereye Karşı
    Julian Barnes
    Ayrıntı Yayınları

    Julian Barnes, 10-1/2 Bölümde Dünya Tarihi romanıyla başlattığı ironik tarih yazım... 

Türler » Eğitim » Okul Öncesi ve İlkokul Döneminde Değerler Eğitimi

Okul Öncesi ve İlkokul Döneminde Değerler Eğitimi


 

265.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Sevcan Yağan Güder / Eğiten Kitap
Tür: Eğitim

Değerler eğitimi oldukça tartışmalı bir konudur. Değerlerden neyin kaste¬dildiği, hangi yaş grubuna hangi değerlerin verilebileceği, nasıl bir değerler eğitiminin olması gerektiği gibi pek çok soru sorulmaktadır. "Okul öncesi ve İlkokul Döneminde Değerler Eğitimi” kitabında hem okul öncesi dönemde hem de ilkokul döneminde çocuklara hangi değerlerin verilebileceği, çocukların de¬ğer edinimi sürecinde aile, okul ve öğretmen rollerinin neler olduğu; hangi yak¬laşım ve etkinliklerle değerlerin kazandırılacağı konusunda hem teorik hem de uygulamaya dönük öneriler bulunmaktadır. Bu bağlamda, değerler eğitiminin özellikle evrensel boyutunun öne çıkarıldığı kitabın alanyazına önemli katkılar sunacağı ön görülmektedir.
çocukların değer edinimi sürecinde verilmek istenen değeri çocukların bizzat kendilerinin deneyimlemeleri ya da çevrelerinde gözlemlemeleri oldukça önemlidir. örneğin "Barış” değerinin edinilebilmesi barış içinde bir yaşamla mümkün olabilmektedir. Ya da demokratik tutum ve değerlerin edinilebilmesi için demokrasinin yaşanılarak öğrenmesi önem taşımaktadır. ülkemizde son zamanlarda yaşanan süreçler düşünüldüğünde çocukların demokratik değerleri edinmelerinin, "barış” a yönelik söylem geliştirmelerinin ve barışçıl bireyler olabilmelerinin zor olduğu düşünülmektedir.
Kitabın yazım sürecinde ülkemizde görmek istemediğimiz ancak şahit olduğumuz pek çok ölüm yaşandı. İnsan yaşamının kutsallığı düşünüldüğünde ölüm her nereden ve her nasıl gelirse gelsin ve ölen her kim olursa olsun asla onaylanmayacak bir şey. Ancak bu süreçte en çok yaralayıcı olan süreçten bihaber çocukların ölümü olsa gerek. Bu nedenle bu kitabı, ülkemin ve Dünya’nın tüm çocuklarına armağan etmek istiyorum.

 
2. Hamur, karton, 2015
ISBN: 9786054757978 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...