Sosyolojiye Çağrı - Hümanist Bir Perspektif - Işık Kitabevi
Logo

  • Denizin Teni
    Natasha Bowen
    Ren Yayınları

    Hayatta kalmanın, Tanrılara hizmet etmenin, Hayat kurtarmanın, Bir yolu olm... 

Türler » İnsan ve Toplum » Sosyoloji » Sosyolojiye Çağrı - Hümanist Bir Perspektif

Sosyolojiye Çağrı - Hümanist Bir Perspektif


 

180.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Peter L. Berger / İletişim Yayınları
Tür: Sosyoloji

Sosyoloji, “amatörü” veya “heveslisi” çok olan bir sosyal bilim alanı... Herkes, “toplum” hakkında bir şeyler söylemeye kendini ehil hissedebilir. Sosyolojinin yaşayan en önemli kuramcılarından Peter Berger, bu kitabında sosyoloji “amatörlerinin” hevesini kırmıyor – tam tersine. Kitap, başlığıyla bile, herkesi sosyolojiye, sosyoloji üzerine düşünmeye, sosyolojiyle ilgilenmeye davet ediyor. Berger, onu “hümanist bir disiplin” olarak adlandırmakla, sosyolojinin insana dair bütün ilgilerle, bütün meraklarla ilişkili olduğunu vurgulamak istiyor. Ona göre sosyoloji her şeyden önce – herkes için– bireysel bir uğraş, bir ilgi alanı… Heyecan verici bir entelektüel
macera…


Berger sosyolojiyi aynı zamanda bir “bilinç türü”, bir bakış açısı olarak ele alıyor: “Toplumun içindeki insanı, insanın içindeki toplumu” görmeyi sağlayan bir bakış açısı... Kitabın bir kısmı da sosyolojinin etik anlamını ve ölçütlerini ele alıyor. Yazarın uzmanlık alanı olan din sosyolojisine ilişkin örnekler sadece bu bölümde değil bütün kitapta kendini hissettiriyor.
Sosyoloji hakkında onun önemli bir kuramcısının yaklaşımını yansıtan, meraklısına davetkâr yaklaşan, hem uzmanına hem “yeni başlayana” hitap etmeyi başaran bir kitap.

 
2. Hamur, karton, 230 sayfa, 2017
ISBN: 9789750522109 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...