Özdeyişler - Işık Kitabevi
Logo

  • Işığın Şifa Yolu - Sen Değişirsen Dünya Değişir
    Sibel Uzun
    Destek Yayınları

    İçindeki karanlıktan doğuracağın bir aydınlık...

    Dinle! Hayat Sana Fısıldıyor
    Zahide Yetiş
    Postiga Yayınları

    Ekranların Sevilen Yüzü Zahide Yetiş'ten Bir İlk Kitap:
    "Dinle! Hayat Sana Fısıldı... 

  • Yolaçık 21'in Sırrı
    Ayşe Evren Mutlu
    Başlık Yayınları

    Hiçbir karşılaşma tesadüf değildir. Her yeni gün yeni umutların başlangıcıdır. İ... 

Türler » Felsefe-Düşünce » Özdeyişler

Özdeyişler


 

105.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Francois De La Rochefoucauld / Doğu Batı Yayınları
Tür: Felsefe-Düşünce

Doğa kendisini gizlemeyi sever… Erdem ve ahlâk maskeleri tek tek çıkarıldığında insan ilişki-lerindeki büyük korkuların ve derin zaafiyetlerin nasıl saklı tutulduğu görülecektir. En masum görünen hallerden habis ruhların doğduğuna pek şaşmamalı, her çağda toplumların tehlikeli olarak görüp dışladığı kimseler hakkında da hemen hükme varılmamalı. Çünkü zaman, insanlara dair sözünü şimdi söylemekten çok yarınlara ertelemiştir.
Mevcut değerler dünyasında çift yönlü doğa durumunu keskin bir bilinçle ve bilgece yollardan tasvir eden düşünürlerin başında gelir La Rochefoucauld. Öncelikle o, karakterlere sirayet eden hastalıkların çözümleyicisidir. Ama ahlâkçılığa düşmeden gerçek bir ahlâk psikoloğu gibi eylemlerin yönelimini tespit ederek... Bir ironi ustasıdır... Ona göre, yüceymiş gibi görünen vasıflar çoğunlukla büyük kusurlarla örülmüştür: “Irmakların denizde kaybolmaları gibi, erdemler de bencillik içinde kaybolup giderler.”
Özdeyişler, yalnızca bir “güzel sözler” derlemesi değildir; dikkat edilmesi gereken şey yüzey-deki aldatıcı görünümlere karşın en dipteki dalgalardır. Yaşadığı yüzyılda insanlar arası ilişkiler içinde gözlem gücünü yitirmeyen La Rochefoucauld, bir münzevi düşünür olarak davranışların arka planındaki niyetleri sezinlemiştir.
Özdeyişler zanaatkâr ustalığıyla işlenen bir eserdir. Thomas Hardy, Nietzsche, Lichtenberg, Sthendal ve André Gide gibi birçok düşünür ve sanatçı değerler dünyasındaki karşıtlıkları, insandaki çatışmayı gösterirken en başta La Rochefoucauld’ya çok şey borçludurlar.

 
2. Hamur, karton, 119 sayfa, 2017
ISBN: 9789752410640 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...