Sosyal Hizmet Etiği ve Değerleri - Işık Kitabevi
Logo

  • Yarasa
    Jo Nesbo
    Doğan Kitapçılık

    Jo Nesbo’nun ünlü dedektifi Harry Hole’un soluk soluğa ilk macerası.
    <... 

  • Dünyanın Bütün Kedileri
    Çetin Öner
    Can Çocuk Yayınları

    Sıcak bir yaz gecesi
    Akdeniz'deki evde
    Siyamlı bir kedi
    Adı Maviş
    Nicedir Ham... 

Türler » İnsan ve Toplum » Sosyoloji » Sosyal Hizmet Etiği ve Değerleri

Sosyal Hizmet Etiği ve Değerleri


 

280.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Frederic G. Reamer / Nika Yayın
Tür: Sosyoloji

Sosyal hizmette ve diğer mesleklerde değerler ve etikle ilişkili çok çeşitli sorunlar, saha çalışmalarının yapılmasıyla görünür hale gelmiştir. Uygulamalı etik ve meslek etiği, büyük ölçüde tıp ve sağlık bakımından artan etik sorunların bir sonucu olarak 1970'lerde şekillenmeye başlamıştır. O tarihten itibaren akademisyenler ve uygulayıcılar, değerler ve etiğin meslekleriyle ilişkisini araştırdılar, mesleklerindeki etik sorunları tartıştılar, mesleki uygulamada ortaya çıkan etik ikilemler, etik kavramlar ve kuramların ilişkisini inceleyerek bu alanlarda eğitim ve mesleki eğitim olanaklarını geliştirdiler.

Sosyal hizmet değerleri ve etiği üzerine literatürün büyük bölümü 1970'lerin ortasından sonra yazılmıştır. 1970'lerden itibaren değer ve etik üzerine mesleki konferanslarda çok sayıda bildiri sunulmuş, sosyal hizmet kurumlarında eğitimler düzenlenmiş, lisans ve yüksek lisans programlarına dersler eklenmiştir. Böylece, günümüzün sosyal hizmet uzmanları, etik ve değerlerle ilgili olarak, geçmişteki meslektaşlarından çok daha fazla bilgiye erişebilmektedirler. Zaman hızla değişmektedir. Mesleki literatür de bu hıza yetişmelidir. Çağdaş sosyal hizmet uzmanları mesleki değerler ve etikle ilgili gelişen bilgi bütününden ve uygulayıcıların karşılaştıkları etik sorun ve güçlüklerden haberdar olmalıdırlar.

Sosyal Hizmet Etiği ve Değerleri kitabı bu amaçla yazılmıştır. Bu kitap sosyal hizmet uzmanlarına mesleki etik ve değerlerle ilişkili sosyal hizmet değerlerinin doğası, etik ikilemler, karar alma ve etik risk yönetimi gibi en kritik ve yaşamsal konulara ilişkin kısa ama geniş kapsamlı bir bakış açısı sağlamak amacıyla tasarlanmıştır.

 
2. Hamur, karton, 280 sayfa, 2018
ISBN: 9786059386173 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.