Psikanalitik Anne-Çocuk Tedavisi - Çocuk Psikozuna Uzun Süreli Yaklaşım - Işık Kitabevi
Logo

  • Evet Sensin
    Gurur Göç
    Karina Yayınevi

    Yaşamak, gayrettir...

    İnsan, yaşam yolunda karşısına çıkan problemlere bulduğu ... 

  • Şems
    Cemalnur Sargut
    Nefes Yayınları

    Şems ve Mevlânanın hikâyesi Şemsle bitmez; çünkü Şemsten sonra sadec... 

  • Beni Bırakma
    Fatih Murat Arsal
    Ephesus Yayınları

    Güzelliği tescilli bir mankenin eski bir mahkûmla ne işi olur? Kader sinsi yöntem... 

Türler » İnsan ve Toplum » Psikoloji » Psikanalitik Anne-Çocuk Tedavisi - Çocuk Psikozuna Uzun Süreli Yaklaşım

Psikanalitik Anne-Çocuk Tedavisi - Çocuk Psikozuna Uzun Süreli Yaklaşım


 

220.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Psikanalitik Anne-Çocuk Tedavisi: Çocuk Psikozuna Uzun Süreli Yaklaşım / İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları
Tür: Psikoloji

Otizm ve erken çocukluktaki psikotik süreçlerle çalışmak için anne-çocuk birimini olabilecek en erken zamanda psikanalitik tedaviye almayı öneren Bianca Lechevalier; kitap boyunca seans notlarını da dâhil ettiği detaylı anlatımıyla bize yeni olasılıkların kapısını açıyor. Gelişime kapalı olacağı düşünülen bu patolojilerde tedaviye olabildiğince erken başlamanın anne ve bebeği ya da çocuğu birlikte dâhil etmenin seans sıklığının ve tedavinin olabildiğince uzun sürmesinin ne kadar kritik olduğunu gösteriyor.


Beden ve ruhsallık aktarım ve karşıaktarımlar nesillerarası iletimler matrisinde bizi bilinçdışının ve söz öncesinin bütün derinliğiyle çalışmalarının içine alıyor. Bazı vakalarda yetişkinliğe kadar takip edebildiği durumlarda bu erken dönem başlayan yoğun çalışmaların nasıl iç dünyayı canlandırdığını patolojinin donmasındansa yaratıcı süreçlerin öne geçebildiğini değişimi gösteriyor. Psikanalizin esaslarıyla bu anne-çocuk terapilerinin nasıl iç içe geçtiğini kuramsal olarak işliyor. Ve bu kuramsal ve klinik anlatının içinden yaşam süreçlerine dair umudu yeşertiyor.


Bianca Lechevalier'ye sirenlerin bizi böylesine baştan çıkarmaya çalıştığı bir dönemde bize bu gerçek düşünce ve uygulama hazinesini hediye ettiği için teşekkürler!

Eğer terapist veya analist bedene yönelik yeterli bir meraka sahipse ve eğer onu kendi karşıaktarımlarının analizine özenle dâhil edebilirlerse beden tedavinin önünde bir engel oluşturmaz; aksine işleme zincirinin temel halkalarından biri olur. Eğer terapist veya analist kısa müdahalelerin aldatıcı çağrısına karşı koyma gücüne sahipse tedavinin yoğunluğu ve süresi ölçülemez bir değere sahip olur. Bernard Golse

Bianca Lechevalier'nin anavatanı ve çocukluğuyla olan özlem dolu kuvvetli bağı psikanaliz aracılığıyla (bu kez bir tedavi yöntemi olarak kullanımıyla değil) psikanalizin yeni bir coğrafyaya aktarımı-taşınması görevi ile farklı bir boyut kazanmıştır. Annenin çocuğuna dair düşlemsel çalışmasının yeniden canlanması ve çocuğunun bir özne olarak keşfini hedefleyen anne-çocuk bağının tedavisi bu kez başka bir düzlemde gerçekleşmiştir. Bianca Lechevalier'nin anavatanı sonraki kuşaktan çocukları aracılığıyla evladı Bianca'yı keşfetmiş ve onunla kendilerini hem psikanalist hem de birey olarak özneleştiren bağlarını kurmuştur. Sezai Halifeoğlu

 
2. Hamur, karton, 2018
ISBN: 9786053994336 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...