Siyasal Kültür ve Yöntem - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Siyaset » Siyaset Bilimi » Siyasal Kültür ve Yöntem

Siyasal Kültür ve Yöntem


 

180.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Aytunç Altındal / Destek Yayınları
Tür: Siyaset Bilimi

Türkiye’de politik çağdaşlaşmayı incelemek çağdaş unsurları olduğu kadar çağdaş dönemde devam etmekte olan geleneksel yöntemleri araştırmayı da kapsamaktadır.

Klasik Osmanlı İmparatorluğu yüksek düzeyde dinamik bir politik yapıya sahipti. Devlet özünde bir askeri kamp ve eğitim kurumuydu ve din kurumları kesin bir biçimde askeri-idari yapıdan ayrı tutulmuştu. İdarenin akılcılığı, resmi eğitime ve askeri hizmetlere verilen önem, geleneksel Türk kültürünün çağdaş unsurlarıydı.

Bugünkü Türk toplumsal yapısı ise üç grup ya da sınıfa ayrılarak çok daha kolay anlaşılır bir alt-üst yapı kurgulamıştır: eğitilmiş kentli sınıf, kentsel alt sınıf ve kırsal alt sınıf. Bu üç sınıfın her biri de ayrı siyasal alt kültürlere ve dinsel geleneklere sahiplerdir. Bu, Batı’daki laiklik anlayışı ile Türkiye’deki laiklik anlayışı ve yöntemi arasındaki farktan kaynaklanmaktadır. Batılı pek çok ülkede laiklik anayasal bir hüküm olsa da yalnızca Türkiye’de değiştirilemez bir anayasa hükmüdür ve ayrıca ceza kanununda da müeyyidesi bulunmaktadır. Siyasal ve dinsel yaşam ne kadar birbirinden ayrı tutulmaya çalışılsa da insanın doğası gereği tarih boyunca kol kola ilerlemişlerdir. Bu kitap siyasal kültürün yöntembilimsel açıdan inanç üzerindeki hegemonyasına analitik bir bakış açısı sunarken, aynı zamanda inancın siyaset üzerindeki belirleyiciliği üstüne de kavramsal bir çözüm önermektedir.

 

 
2. Hamur, karton, 192 sayfa, 2019
ISBN: 9786053115786 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.