Tarz-ı Hayattan Life Style'a - Yeni Seçkinler Yeni Mekanlar Yeni Yaşamlar - Işık Kitabevi
Logo

  • Krizden Çıkış
    W.Edwards Deming
    Kalder

    Krizden Çıkış Kitap Açıklaması

    Bugün ABD'nin yüz yüze geldiği... 

Türler » İnsan ve Toplum » Kültür Sosyolojisi » Tarz-ı Hayattan Life Style'a - Yeni Seçkinler Yeni Mekanlar Yeni Yaşamlar

Tarz-ı Hayattan Life Style'a - Yeni Seçkinler Yeni Mekanlar Yeni Yaşamlar


 

240.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Rıfat N. Bali / İletişim Yayınları
Tür: Kültür Sosyolojisi , Seri:Bugünün Kitapları

Türkiye toplumu 1980’den bu yana çok hızlı bir dönüşüm geçirdi. Serbest piyasa ekonomisinin hâkimiyetiyle birlikte tüketim, insanların kimliklerini belirleyen en önemli unsur haline geldi. Gündelik yaşam renklendi ve Amerikanlaştı. Eskiden görünmez olmaya çalışan işadamları imaj restorasyonuna giderek her gün gazetelerde boy göstermeye ve “entelektüel” muamelesi görmeye başladılar. Gazeteciliğin tanımı değişti ve iktidarı temsil edenlerle içli dışlı olan gazeteci tipi türedi. Yaşam tarzı yazıları ve Avrupai ve milliyetçi “Yeni Türk İnsanı” projeleri ile köşe yazarları, bu dönemin yeni aristokratları oldular. Genç, kentli, iyi eğitimli ve yüksek gelir düzeyine sahip Beyaz Türkler, “kara kalabalıklar”dan uzaklaşıp korunaklı sitelere yerleştiler. İyi yemek, puro ve şaraptan anlamak, statü simgesine dönüştü. Pera nostaljisi, gayrimüslimlere yönelik ilgiyle birarada gitti. Siyasetçiler, imajlarıyla gündeme gelir oldular.

 

Son yirmi yılın gazete ve dergileri arasında titiz bir arşiv çalışması yapan Rıfat N. Bali, bugüne kadar hep üzerinde konuştuğumuz bu dönüşümün kaydını önümüze seriyor. Bizleri, medya - iş dünyası - siyasi iktidar sacayağında yer alan muktedirlerin dayattığı seçkinci ideolojiye karşı uyanık tutacak malzeme ile karşı karşıya getiriyor.

 
2. Hamur, karton, 376 sayfa, 8, 2009
ISBN: 975-05-0049-0 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.