Nvivo ile Nitel Veri Analizi - Işık Kitabevi
Logo

  • Tanrı Nil Kıyısında Öldü
    Naval Al Saadavi
    Belge Yayınları

    Dizimizde bu kez, Akdeniz'den Nil'e süzülerek, "Sıfır Noktasındaki Kadın"da tanıştığımı... 

  • Aşk ve Engeller
    Aleksander Hemon
    Everest Yayınları

    Afrika: Davullar çalıyor, her yerde bir kara büyü... Leopar olmayı hayal e... 

Türler » Akademik » Araştırma Teknikleri » Nvivo ile Nitel Veri Analizi

Nvivo ile Nitel Veri Analizi


 

340.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Aydın Balyer / Anı Yayıncılık
Tür: Araştırma Teknikleri

Rüzgâr estikçe çöllerdeki kumların yer değiştirdiği gibi araştırma yöntemlerinde zaman içinde ciddi paradigma değişimleri yaşanmaktadır. Dünyada her alanda yaşanan hızlı değişim ve dönüşüm, araştırma yöntemlerinde ve veri analiz sürecinde yenilik ve gelişimi zorunlu kılmaktadır. özellikle nitel yöntemin popülaritesi artmakta, bu doğrultuda analiz teknikleri ve analiz programları geliştirilmektedir.

Yaklaşık otuz yılı aşkın bir süredir kullanılmakta olan nitel veri analizi yazılımlarından biri NVivo`dur. NVivo dünyanın her yerinden araştırmacıların halihazırda kullanmakta olduğu ve bir çoğunun ise öğrenmek istediği oldukça işlevsel bir programdır. NVivo yazılımı toplanan verilerin düzenlenmesi, verilerin kodlanması, katılımcıların cevaplarının karşılaştırılması, metin üzerinde çeşitli sorgulamaların yapılması konusunda araştırmacılara yardımcı olmaktadır.

On iki bölümden oluşan bu kitap, Nvivo yazılımının kullanımını adım adım anlatmakta ve verilerin hazırlanmasından kodlamaya ve sorgulamalara kadar çeşitli konularda zengin örnekler ve ekran görüntüleri sunmaktadır. Verilen örneklerde "çevresel Değişim Projesi" adlı gerçek bir projeden elde edilen veriler kullanılmıştır. Bu örnek projeye ait dosyalar yazılım ile birlikte verilmekte olup kitabın çeşitli yerlerinde bu projeye ve projenin unsurlarına göndermelerde bulunulmaktadır. Kitabı okurken örnek projeyi inceleyebilir ve anlatılanları proje üzerinde adım adım izleyebilirsiniz. çalışmanın sizin nitel analize yönelik bilgi ve becerilerinizi özellikle de NVivo kullanma konusundaki yetkinliğinizi artıracağı düşünülmektedir. Bu kitap NVivo yazılımının kullanımını göstermekle kalmayıp, aynı zamanda nitel araştırmalara yönelik bilginizi artırmanıza da yardımcı olacaktır.

 
2. Hamur, karton, 328 sayfa, 2019
ISBN: 9786051702612 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...