Çözüm Odaklı Olmak: Çözüm Odaklı Kısa Terapilere Kısa Bir Bakış - Işık Kitabevi
Logo

  • Dokunuş
    Halim Bahadır
    Pia Yayınları

    Bir kadın aşktan ne bekler?
    - Kadınlar genelde kimlere âşık olur?
    - Bir kadın ned... 

Türler » İnsan ve Toplum » Psikoloji » Çözüm Odaklı Olmak: Çözüm Odaklı Kısa Terapilere Kısa Bir Bakış

Çözüm Odaklı Olmak: Çözüm Odaklı Kısa Terapilere Kısa Bir Bakış


 

100.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Sultan Okumuşoğlu / Nobel Akademik Yayıncılık
Tür: Psikoloji

Bu kitapta anlatılan “Çözüm Odaklı Yaklaşım”, etkililiği çeşitli araştırmalarla gösterilmiş güçlü bir psikoterapi yaklaşımı ve aynı zamanda güçlü bir kendine yardım yaklaşımıdır. “Çözüm Odaklı Yaklaşım”a göre her insan aslında çözümleri yaratmak için gereken minimal becerilere zaten sahiptir. Hiçbir kişi mükemmel olmadığı gibi hiçbir problem de mükemmel olamaz; dolayısıyla sorunun var olmadığı ya da o kadar da kötü olmadığı zamanlar daima vardır. “Çözüm Odaklı Yaklaşım”, problemler yerine çözümlere odaklanır ve çözümün illa ki sorunla ilişkili olmadığını vurgular; sorunun olmadığı “istisna zamanları” araştırır, probleminden kurtulma arayışındaki kişinin aslında hayatında nelerin değişmesini istediğine odaklanır. “Mucize soru” gibi sayısız tekniği ile “Çözüm Odaklı Yaklaşım”, faydaya, çözüme yönelik bir yaklaşımdır. Dolayısıyla, çözüm odaklı psikoterapiler, önce problemin ne olduğuna odaklanılması gerektiğini ileri süren “geleneksel” terapilerden oldukça farklıdır.
Yaşanan sosyal gerçekliği yeniden biçimlendirmede dilin gücü hesaba katıldığında ve dilin gerçekliği yaratabilme etkisi düşünüldüğünde, metaforların gücü azımsanamazdır. Ve metaforlar üzerinden öykü şöyle der: “Umutsuzluk bir kurttur. Çok güçlü bir kurttur. O kadar güçlüdür ki izin verilirse insanı öldürebilir, insanın ruhunu yiyip bitirebilir. Ancak umut da bir diğer kurttur. Aynı derecede güçlüdür. Çok ama çok güçlüdür. Ve bu kurt, senin adına içindeki umutsuzluk kurdu ile savaşacaktır. Hangisi savaşı kazanacak sorusunun cevabı da senin hangisini beslediğinle ilişkilidir.”


Bu kitaptaki bilgilerin; kendine yardım yolculuğundakilere ve uygulayıcılara umudu besleyecek çözümleri bulabilmede rehberlik edebilmesi umuduyla…

 
1. Hamur, karton, 116 sayfa, 2019
ISBN: 9786057928658 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.