Çevre Eğitimi - Işık Kitabevi
Logo

  • EĞİTİM FELSEFESİ
    Mehmet Yapıcı
    Eğiten Kitap

    Bazı insanlar felsefeye dört elle sarılır. Bütün sorunlarının çö... 
  • Oğul
    Jo Nesbo
    Doğan Kitapçılık

    Karizmatik ve yumuşak başlı Sonny Lofthus on sekiz yaşından beri hapistedir. Diğer mahkûmla... 

Türler » Akademik » Eğitim » Çevre Eğitimi

Çevre Eğitimi


 

275.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Murat Kurt / Eğiten Kitap
Tür: Eğitim

 

Değerli Okuyucularımız,
Her geçen gün artan dünya nüfusu ile doğru orantılı olacak şekilde çevre kaynaklarının kontrolsüz yoğun bir şekilde kullanıldığı bir zaman dilimindeyiz. Günümüzde yaptığımız her türlü günlük faaliyet çevremizi etkileyebilmektedir. Öyle ki en temel yeme-içme-barınma faaliyetleri bile doğayı taşıma kapasitesi açısından zorlayabilmektedir. 
Şu an dünyada tüketime dayanarak varlığını sürdüren pazar ekonomisi, tüketicilere ne kadar çok tüketirse o kadar refah içinde yaşayacağı inancını pompalamaktadır. Durum böyle olunca, ihtiyacı olanından fazlasını almalar, daha lüks konaklamalar, daha lüks arabalar, daha fazla teknoloji derken devasa bir tüketim çılgınlığı oluşmaktadır. Bu durum haliyle daha fazla kaynak ve enerji tüketiminin yanı sıra sınırsız atık bırakma şeklinde boy göstermekte ve çevreyi olumsuz etkilemektedir.
Kaynaklardan payına düşen kısmı artırmak isteyen ve dolayısıyla daha fazla gelir elde etmeyi planlayan insanların çevre üzerindeki baskısı her geçen gün artmaktadır. Bu artış beraberinde duyarlı insanların yoğun tepkisine yol açmıştır. Hızla yapılan bu kaynak tüketimi neticesinde atıkların çevreye bırakılmasıyla oluşan önemli ve çeşitli sorunlar, insanları çevre hakkında düşünmeye itmiştir. Bireylerin çevre duyarlılığına sahip olarak yetiştirilmesinde en önemli görevlerden birisi de hiç şüphesiz öğretmenlere düşmektedir. YÖK tarafından 2018-2019 öğretim yılından itibaren ülkemizde öğretmen yetiştiren eğitim fakültelerinin güncellenen programlarında Çevre Eğitimi ile ilgili derslere, çeşitli bölümlerin farklı dönemlerinde yer verilmiştir. 
Eğitim Fakültelerinin   Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği ve Biyoloji Öğretmenliği öğrencileri için hazırlanan bu kitap on bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler; "Tarihi Süreçte Türklerde Çevre Bilinci, Sürdürülebilir Çevre Eğitimi, Ekoloji İle İlgili Temel Kavramlar, Ekosistemlerin Genel Özellikleri, Karasal-Sucul Ekosistemler ve Madde Döngüleri, Biyoçeşitlilik, Çevre Sorunları – Çevre Problemleri, Sürdürülebilir Çevre Eğitimi Açısından İlkokul ve Okul Öncesi Öğretim Programın Değerlendirilmesi, Çevre Etiği, Okul Öncesi ve İlkokul Öğrencileri İçin Çevre Etkinlikler” şeklindedir.
Sınıf öğretmenliği lisans programında yer alan; Çevre Eğitimi, Fen Öğretimi, Sürdürülebilir Kalkınma ve Eğitim derslerinde; Okul öncesi öğretmenliği lisans programında yer alan; Erken Çocukluk Dönemi Çevre Eğitimi, Fen Bilgisi Öğretmenliği ve Biyoloji Öğretmenliği lisans programlarında yer alan Çevre Eğitimi ders içeriklerine uyumlu hazırlanan bu kitap, öğretim elemanlarınca kullanabilecek önemli bir kaynaktır. Bu kitabın öğretmen, öğretmen adayları, öğretim elamanları ve tüm ilgilenenlere faydalı olmasını diliyorum.
Saygılarımla,

 

 
2. Hamur, karton, 247 sayfa, 2019
ISBN: 9786057754059 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.