Medeni Cumhuriyet - Katılımcı Hayatın Sosyolojisi - Işık Kitabevi
Logo
Türler » İnsan ve Toplum » Sosyoloji » Medeni Cumhuriyet - Katılımcı Hayatın Sosyolojisi

Medeni Cumhuriyet - Katılımcı Hayatın Sosyolojisi


 

90.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Barış Büyükokutan / Koç Üniversitesi Yayınları
Tür: Sosyoloji

Cumhuriyetçiliği kendisine temel ilke edinmiş bir ülkenin halkı olarak cumhuriyet denen şey hakkında oldukça az bilgi sahibiyiz. Medeni Cumhuriyet, bu boşluu doldururken yakın siyasi ve kültürel tarihimizin bir değerlendirmesini sunuyor ve cumhuriyetçiliğin geleceğine dair önemli tezler öne sürüyor.

1950 ve 60’ların şiir çevirilerinden Boğaziçi Üniversitesi’nin tarihine, Yunan ve ortaçağ şehir devletlerinin kuruluşundan günümüzün yerel deneyimlerine uzanan geniş bir yelpaze içerisinde cumhuriyetçiliğin tarihsel ve güncel bir arkeolojisini yapıyor.

Türkiye’de ve dünyada gerçek cumhuriyeterin geliştirilmesi için mevcut imkan ve kısıtları ortaya koyan Büyükokutan’a göre cumhuriyet, Bir doğrudan katılım işidir ve burada bahsedilen sadece ulusal siyasi hayata katılım değildir. Cumhuriyetçiliğin sivil toplumu romantize etmeden ciddiye alınması. Aşağıdan yukarıya doğru işlemesi ve ekmek sorununu çözmesi gerekir.

Barış Büyükokutan, sosyoloji alanındaki doktorasını 2010’da Michigan Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi’ne katıldı. 2017’den beri Koç Üniversitesi sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesidir. 2018’de Bilim kademisi Genç Bilm İnsanları Ödülü’ne (BAGEP) layık görülmüştür.

 
2. Hamur, karton, 2019
ISBN: 9786052116852 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.