Müzik Öğretimi Teoriden Uygulamaya Yeni Yönelimler, Yeni Yaklaşımlarla - Işık Kitabevi
Logo

  • Yabancı
    Albert Camus
    Can Yayınları

    "Albert Camus"nün ( 1913-1960) en tanınmış, en çok yabancı dile çevrilmiş, en ... 

Türler » Eğitim » Müzik Öğretimi Teoriden Uygulamaya Yeni Yönelimler, Yeni Yaklaşımlarla

Müzik Öğretimi Teoriden Uygulamaya Yeni Yönelimler, Yeni Yaklaşımlarla


 

185.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Uğur Alpagut, Sadık Yöndem / Nobel Akademik Yayıncılık
Tür: Eğitim

Müzik Öğretimi

 

Yazar(lar) : Uğur Alpagut, Alaattin Canbay, Gamze Çalık Çetin, Can Kahramansoy, Ferda Öztürk Kömleksiz, Ali Öztürk, Özge Tecimer, Belgin Uzunoğlu Yegül, Sadık Yöndem

Müziğin doğasında yer alan dinamikler günümüz eğitim yaklaşımlarının ortak özelliklerini oluşturur. Bu faktörler; en basit anlatımıyla ölçüsel yapı içerisinde var olan ritim, tempo ve vurgudur.
Müzik bazen tesadüfleri sever bazen de en ciddi ortamlarda yapılandırılmış sistematik bir örgü içerisinde kendisini gösterir. Öğretmenler bu farkındalığın bilinçli ve tesadüflere yer bırakılmadan artırılmasında birinci derecede rol alması beklenen veya gereken konu alanı uzmanlarıdır.
Bu kitap; toplumun farklı kesimlerinde eğitimi, yaratıcılığı, paylaşımı önceleyen eğitimciler tarafından yazılmıştır. Kitap; müzik eğitimine dair bahsedilen farkındalığın, bilinçli ve tesadüflere yer bırakılmadan artırılmasında müzik, yaratıcılık ve çağdaş eğitimin gereği olarak; bazen tersten bakmasını bilerek ve tesadüflere de yer bırakmasını bilen yaratıcı çocuk ve müzik eğitimcileri tarafından serbest bir anlayışla oluşturulmuştur.
Kitabın ilk yarısında müzik öğretiminde tarihsel süreçler içerisinde gelişmeleri, müziğin kültürlerarası etkileşimdeki rolü, müziğe disiplinlerarası bakışı ve müzik yoluyla estetik duyguyu kazanma ve geliştirme konularına yer verilmiştir. İkinci yarısında ise bu alanda uygulamalarıyla ses getiren eğitimcilerin etkinlik örnekleri yer almıştır.
Bu kitabın başta sınıf öğretmenleri, müzik öğretmenleri ve “Müzik benim yaşamımın özüdür, güzelliğidir.” diyen, en kısa anlatımıyla “herkes” tarafından kullanılabileceği düşüncesiyle, okurlara müzik eğitimine dair iyi okumalar ve uygulamalar dileriz.

 

 
2. Hamur, karton, 176 sayfa, 2019
ISBN: 9786050330908 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.