Bir Yaşdönümü Rüyası - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Edebiyat » Roman » Bir Yaşdönümü Rüyası

Bir Yaşdönümü Rüyası


 

125.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Erendiz Atasü / Everest Yayınları
Tür: Roman

Edebiyatı yaşamın sorgulanma alanlarından biri olarak gören Erendiz Atasü, yapıtlarında yakın geçmişle, yakın geçmişin bilinçaltımızı dokuyan izlekleriyle ve cinselliğimizin toplumsal belirlenmişliğiyle tartışan bir yazar. Atasü'nün en önemli yapıtlarından biri olan Bir Yaşdönümü Rüyası da konusunu yakın tarihin kadınlık imgelerinden alıyor.

Klasik edebiyatımızın en etkin kitaplarından biri olan Çalıkuşu'na yaptığı göndermeler aracılığıyla kadına dayatılan rolleri ve bu rollerden kurtuluş çabasını sorgulayan Atasü, Feride ve Kâmuran ilişkisini de yeniden kurarken, yakın tarihimizin erkek imgesiyle de hesaplaşıyor.

Bîr Yaşdönümü Rüyası, zaman zaman yolu yanılgılar ve yanılsamalardan geçse de kadının kendini arayış öykülerinden biri...

"Çok kısa bir an... Çocuk, yaratma cesareti ve ıstırap arasındaki bağdan söz ederken... gövdesine çok yakın ama kadınlığına uzak bir ada kadar mesafeli bu kınından çekilmiş ince kılıç genç adama, bıçak saplanmasını andıran bîr çekim duymuştu, öyle genç ve öyle dokunulmazdı ki..."

 
2. Hamur, karton, 311 sayfa, 2009
ISBN: 975-289-566-9 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...