Atlantis İnisiyasyonu Tarot - Işık Kitabevi
Logo

  • Bir Günü Bitirme Sanatı
    Banu Özyürek
    Raskol'un Baltası

    Kadınlığa dair her şeyden nefret etmeye başlamış bir genç kızın önce heyecanlı, sonra... 

  • Denizadamı
    Carl-Johan Vallgren
    Metis Yayınları

    Günümüz İsveç edebiyatının önde gelen isimlerinden Carl-Johan Vallgren... 

  • Tokyo Gul 2. Cilt
    Sui İşida
    Gerekli Şeyler

    Bir gûlun iç organlarının nakledilmesiyle yavaş yavaş gizemli birine dönüş... 

Türler » Spiritüel » Astroloji-Fal-Rüya Tabirleri » Atlantis İnisiyasyonu Tarot

Atlantis İnisiyasyonu Tarot


 

480.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Cihangir Gener / Hermes Yayınları
Tür: Astroloji-Fal-Rüya Tabirleri

Tarot Kartları, geleceği okuma aracından ziyade, en kadim İnisiyasyon Metodolojilerinden birisini anlatan Ezoterik bir yorumlama sanatının aracıdırlar. Ezoterizm, Tanrı-Evren-İnsan ayniyetini savunan ilk Tek Tanrılı inancın felsefesidir. Tüm semavi dinler, Ezoterizmden köken almıştır. Tarot, Atlantis’te geçerli olan Osiris dinine rahip alımının yöntemidir. Buradan, Hermes vasıtasıyla Mısır’a geçmiş, Mısır’dan da tüm dünyaya yayılmıştır.

Hermes bu kadim bilgelik öğretisini, sayfaları altından olan bir kitaba nakşetmiştir. Binlerce yıl Mısır’da kalan ve Osiris Rahipleri inisiyasyonlarında kullanılan bu kitap, yobaz Hıristiyanların Serapsis tapınağını yıkmaları sırasında Mısır’dan kaçırılmış ve önce Bizans’a, ardından da İtalya’ya getirilmiştir. İtalya’da Rönesans hareketinin doğmasının önemli nedenlerinden birisi, Tarot Kartlarıdır.

Tarot Kartlarındaki Ezoterik anlatımları en iyi ortaya koyan kişiler, Waite ve Smith’dir. Ezoterik yönü en güçlü olan bu deste, dünyada da en yaygın kullanımda olan deste haline gelmiştir. Waite Smith Destesi olarak anılan bu deste de dahil olmak üzere, kullanımda olan tüm destelerin ortak özellikleri, görsel temaların yüzlerce yıl aynı anlatım biçimini korumuş olmalarıdır. Bunun nedeni, bu temaların Ezoterik içerikleridir.

Tarot, insanın bilinçaltı ile evrensel Üst Bilinç arasındaki bağlantıyı sağlayan bir yapıya sahiptir. Bu kitap, bilincimizin nasıl bilinçaltımız ile temasa geçtiğini ve bilinçaltımızın da nasıl Üst Bilinç ile ilişki kurduğunu anlatma iddiasındadır. Üst Bilincin kendini belirtme yöntemi sezgilerimizdir. Sezgiler, anlık Kuantum sıçramalarıdır. Sezgiler öğrenilerek ortaya çıkmaz, bir anda varlıklarını ortaya koyarlar. İnsanlık, sezgisel bilgiler üzerinden tekamül etmiştir. Bireysel tekamülümüz de, aklın önderliğinde kullanacağımız sezgi gücümüze bağlıdır. Tarot, sezgileri algılamanın ve yorumlamanın en güçlü yöntemidir.

 
2. Hamur, karton, 2020
ISBN: 9786057737113 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.