Koşulsuz Ebeveynlik - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Aile » Çocuk Gelişimi » Koşulsuz Ebeveynlik

Koşulsuz Ebeveynlik


 

180.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Alfie Kohn / Görünmez Adam Yayıncılık
Tür: Çocuk Gelişimi

"Koşulsuz Ebeveynlik, çocuğunuzla gerçekte nasıl bir ilişki istediğinizi, ebeveynlik önceliklerinizin neler olduğunu ve eski kuşak ebeveynlerin yağptığı hatalardan nasıl kaçınacağınızı uzun uzun düşünmenizi sağlayacak. Bu kitap Alfie Kohn'un en önemli, en ikna edici yapıtlarından biri. Çocuğunuz aşkına... okuyun bunu!" -Ross W. Greene, Başa Çıkılamayan Çocuklar yazarı

Çoğu ebeveyn kitabı "Çocuklara nasıl laf dinletiriz?" sorusuyla başlar ve onları itaat ettirmenin yollarını tartışır. Alfie Kohn ise tam anlamıyla ezber bozan bu kitapta "Çocuklar neye gereksinim duyar ve bu gereksinimleri nasıl karşılarız?" sorusunu soruyor ve sağlıklı bir psikolojik gelişim yolunda çocuklarla birlikte çalışmayı hedefleyen yöntemleri açıklıyor.

Her çocuğun temel gereksinimi, koşulsuz olarak sevilmek, yetersiz kalsa veya başarısızlığa uğrasa bile olduğu gibi kabul edileceğini bilmektir. Ama alışılmış ebeveynlik yaklaşımlarının, yani cezaların (şaplak, yergi, "mola" vs.) ödüllerin (övgü, olumlu pekiştirme vs.) ve diğer kontrol yöntemlerinin çocuğa verdiği mesaj, ancak bizi memnun etmesi veya etkilemesi koşuluyla sevgi göreceğidir.

Aslında çoğu ebeveyn bu mesajı gönderme niyetinde değildir, ama çocuğun zihninde oluşan izlenim tamı tamına bu olur. Kohn ise söz konusu izlenimi yaratmanın yıkıcı etkilerini, ince ince çözümlediği büyük bir araştırma birikimiyle önümüze koyuyor.

Diğer yandan bu kitap yalnızca disipline yönelik bir yapıt değildir. Yetişkinlerin çocuklara nasıl davrandığını, onlar hakkında ne düşündüğünü ve hissettiğini de incelemekte, ebeveynleri çocuk yetiştirmeye dair temel varsayımları sorgulamaya davet etmektedir. Ayrıca çocuklara yapma tekniklerinin terkedip çocuklarla çalışma tekniklerine kaymakta, diğer bir deyişle, sevecen ve sorumlu insanlara dönüşmek için gereksinim duydukları koşulsuz desteği çocuklara sağlamakta yararlanılacak gerçekçi stratejiler de sunmaktadır.

Ebeveynliği bambaşka bir açıdan inceleyen bu kitap anne ve babaları en yüce iç güdüleriyle yeniden buluşturacak ve çocuklarına daha da iyi ebeveynlik etme çabalarıda farklı yönlerden esinleyecektir.

 
2. Hamur, karton, 216 sayfa, 2020
ISBN: 9786056430121 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.